Genom Söndagspreppen får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Menyn denna månad bjuder bland annat på falukorv med rotmos och smörrebröd med krispig fisk.

Recept Sofia Hellströmer Styling Emelie Hultberg Foto Mathias Nordgren
Tips: Alla våra söndagspreppar hittar du här!


Meny för 4 personer

SÖNDAG
Stekt falukorv med rotmos och picklad blomkål

MÅNDAG
Pyttipanna med korv

TISDAG
Rotfruktssoppa med kokosmjölk, lime och ingefära

ONSDAG
Smörrebröd med krispig fisk, remoulad och picklad blomkål

Förbered det här

  • Rotmos

    Rotmos

    6 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 6 innan du lagar receptet.

  • Picklad blomkål

    Picklad blomkål

    Receptet hittar du här.

  • Stekt falukorv

    Stekt falukorv

    till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    800 g falukorv
    smör

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skiva korven och stek skivorna i smör tills de får fin färg.

Laga det här

  • Söndag

    Söndag

    Stekt falukorv med rotmos och picklad blomkål till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats stekt falukorv
    ½ sats rotmos
    ½ sats picklad blomkål

    GÖR SÅ HÄR
    1. Servera korven med rotmoset och den picklade blomkålen. Servera gärna med grovkornig senap och persilja.

  • Måndag

    Måndag

    Pyttipanna med korv till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats stekt falukorv
    TILLSÄTT
    ½ purjolök
    400 g vitkål
    1 förp kokta linser ca 380 g
    1 msk asiatisk fisksås
    1 tsk sesamolja
    1 msk sesamfrön
    rapsolja
    hackad persilja eller koriander

    GÖR SÅ HÄR
    1. Strimla korven. Ansa och skölj purjolöken. Strimla purjolök och vitkål fint. Häll av och skölj linserna. Stek vitkål och purjolök på svag värme i 4 msk olja tills det mjuknar och får färg. Tillsätt fisksås och sesamolja. Blanda ner linser, korv och sesamfrön. Toppa med persilja eller koriander. Servera gärna med sriracha eller senap.

  • Tisdag

    Tisdag

    Rotfruktssoppa med kokosmjölk, lime och ingefära till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats rotmos
    TILLSÄTT
    ½ dl pumpakärnor
    4 dl vatten
    1 burk kokosmjölk 400 ml
    2 msk färskpressad limejuice
    1 ½ msk finriven ingefära
    ½–1 tsk chiliflakes
    salt
    koriander att toppa med

    GÖR SÅ HÄR
    1. Rosta fröna i en torr panna. Blanda rotmos, vatten, kokosmjölk, limejuice, ingefära och chiliflakes i en kastrull och låt koka upp. Smaka av med salt. Toppa med rostade pumpakärnor och koriander, och gärna extra chiliflakes.

  • Onsdag

    Onsdag

    Smörrebröd med krispig fisk, remoulad och picklad blomkål till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats picklad blomkål
    TILLSÄTT
    1 dl yoghurt eller gräddfil
    1 dl majonnäs
    4 msk hackad inlagd gurka eller bostongurka
    2 msk grovhackad kapris
    1 dl hackad persilja
    1 citron
    4 sprödpanerade torskfiléer
    4 skivor danskt rågbröd
    2 msk smör
    4 salladsblad
    salt, peppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Blanda yoghurt, majonnäs, gurka, kapris och persilja. Smaka av med salt och peppar. Skär citronen i klyftor. Värm den panerade fisken enligt anvisning på förpackningen. Smöra brödet och lägg på salladsblad. Toppa med fisk, remouladsås och picklad blomkål.