Hoppa till sidans innehåll

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för den kommande veckan förberedda. Denna gång står bland annat svamppasta, hamburgare och blomkålssoppa på menyn!

Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Med Söndagspreppen vill vi underlätta i vardagspusslet, genom att hjälpa till att planera och effektivisera vardagsmaten och samtidigt inspirera till nya rätter.
 
Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ICA.se/buffe där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda. Konceptet är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

Förbered det här

  • Ugnsrostad blomkål och broccoli till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 blomkål, ca 700 g
    2 broccoli á 250 g
    3 krossade vitlöksklyftor
    1 tsk salt
    1 tsk svartpeppar
    3 msk olivolja

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 225°C. Skär broccoli och blomkål i mindre bitar (även stammen). Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med vitlök, salt, peppar och olja.
    2. Ställ in i mitten av ugnen 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden.

  • Fläskkarré i ugn med äpple och ingefära till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    Ca 1,8 kg fläskkarré i bit
    2 rivna vitlöksklyftor
    2 msk finriven ingefära
    3 tsk salt
    1 tsk svartpeppar
    2 dl äppeljuice

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Putsa köttet. Blanda vitlök, ingefära, salt och peppar och klappa in kryddblandningen runt om köttet och lägg i en ugnsform. Häll äppeljuicen runt om.
    3. Ställ in i mitten av ugnen ca 1 timme eller tills innertemperaturen är 70°C.

  • Rotsellerislaw med äpple till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    600 g rotselleri
    1 rött äpple
    1 msk vitvinsvinäger
    2 dl crème fraiche
    2 tsk dijonsenap
    2 msk finhackad persilja
    ½ tsk salt
    2 krm svartpeppar

    GÖR  SÅ HÄR
    1. Skala och riv rotsellerin. Dela, kärna ur och strimla äpplet fint. Blanda med vinäger, crème fraiche, senap och persilja. Krydda med salt och peppar.

Laga det här

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer