TISDAG Lax carbonara
REDAN FÄRDIGT
350 g laxfilé i ugn med citron
TILLSÄTT
4 port spaghetti
150 g salladsärtor
350 g ugnsbakad lax (se länk)
3 äggulor
1 dl finriven parmesan ( extra till servering)
1 dl vispgrädde eller crème fraiche
1 riven vitlöksklyfta
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk hackad dill
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl frysta tinade ärtor
GÖR SÅ HÄR
1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
2. Strimla salladsärtorna. Bryt laxen i bitar.
3. Vispa ihop äggulor, parmesan, grädde eller crème fraiche, vitlök, citronskal, dill, salt och peppar. Blanda med spaghettin och kokvattnet, värm till en krämig carbonana.
4. Vänd ner salladsärtor, ärter och lax. Toppa med lite riven parmesan.