Onsdag
Pizza med paprika, tomat och pinjenötter till 4 personer
REDAN FÄRDIGT
½ sats rostad paprika
TILLSÄTT
2 förp kyld pizzadeg à 400 g, gärna surdeg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
400 g små tomater
300 g vitkål
1 tsk vinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk strösocker
2 mozzarella à 125 g
1 dl rostade pinjenötter
½ kruka basilika
salt, svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Stek i 2 msk olja och 2 krm salt tills löken mjuknar ca 10 minuter. Halvera tomaterna och tillsätt, stek ytterligare 5–10 minuter tills tomaterna kokat sönder lite.
2. Hyvla kålen tunt, gärna på mandolin. Rör ihop vinäger, senap, socker, 2 krm salt och 2 msk olja och blanda med kålen.
3. Sätt ugnen på 225 °C. Kavla eller tryck ut pizzadegarna på varsin bakpappersklädd plåt. Bred ut tomatsåsen och toppa med rostad paprika och mozzarella i bitar. Salta och peppra.
4. Grädda pizzorna en i taget 20–25 minuter tills de får fin färg. Toppa med pinjenötter och basilika och servera med kålsalladen.
Tips! Istället för pinjenötter kan du toppa pizzan med solroskärnor.