Hoppa till sidans innehåll

Preppa inför veckan! Vi hjälper dig att underlätta vardagsbestyren med Söndagspreppen. Månadens meny är inspirerad av orientaliska smaker och bjuder bland annat på små köttfärsbiffar, saffransbulgur och ugnsbakad aubergine med chermoula.

Recept och styling Hedvig Billengren Lindenbaum Foto Elin Sylwan
Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

Meny för 4 personer

 

SÖNDAG
Aubergine med köttfärsbiffar och bulgur

MÅNDAG
Saffransbulgur, bakad aubergine och myntayoghurt

TISDAG
Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

ONSDAG
Pasta med paprikasås, köttfärsbiffar och fetaost

Förbered det här

  • Små köttfärsbiffar med oliver och kapris

    Små köttfärsbiffar med oliver och kapris

    12 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 12 innan du lagar receptet.

  • Ugnsbakad aubergine med chermoula

    Ugnsbakad aubergine med chermoula

    12 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 12 innan du lagar receptet.

  • Bulgursallad med linser

    Bulgursallad med linser

    Receptet hittar du här.

  • Chili- och tomatchutney

    Chili- och tomatchutney

    8 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 8 innan du lagar receptet.

Laga det här

  • Söndag

    Söndag

    Aubergine med köttfärsbiffar och bulgur till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ sats köttfärsbiffar
    ⅓ sats bakad aubergine med chermoula
    ½ sats bulgursallad
    ⅔ sats chili- och tomatchutney

    GÖR SÅ HÄR
    1. Servera auberginen med köttfärsbiffarna, bulgursalladen och chili- och tomatchutneyn.

  • Måndag

    Måndag

    Saffransbulgur, bakad aubergine och myntayoghurt till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ sats bakad aubergine
    ½ sats bulgursallad
    TILLSÄTT
    1 gul lök
    3 msk olivolja
    1 paket saffran ½ g
    1 dl russin, gärna gula
    1 kruka mynta
    3 dl matyoghurt 10%
    salt
    peppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala och skiva löken. Stek i olivoljan i en stor panna tills den mjuknar. Tillsätt saffran, 2 msk vatten, bulgursalladen och russin. Blanda ordentligt och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar
.
    2. Värm auberginen i ugnen på 200°C i 5 min. Hacka myntan och blanda med yoghurt och 2 krm salt.

    3. Servera auberginen med saffransbulgur och myntayoghurten.

  • Tisdag

    Tisdag

    Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ sats köttfärsbiffar
    ⅓ sats bakad aubergine
    TILLSÄTT
    1 msk färskpressad citronjuice
    ½ dl tahini
    250 g tomat
    8 pitabröd
    ½ tsk salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Värm köttfärsbiffarna i ugnen på 175°C ca 10 minuter.

    2. Ta bort stjälken från auberginen. Mixa auberginen med stavmixer eller i matberedare tillsammans med citronjuice och tahini till en slät kräm. Smaka av med salt.

    3. Skär upp tomaterna och värm bröden i ugnen eller micro.

    4. Servera köttfärsbiffarna i pitabröden med aubergineröran och tomat.

  • Onsdag

    Onsdag

    Pasta med paprikasås, köttfärsbiffar och fetaost till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ sats köttfärsbiffar
    ⅓ sats chili- och tomatchutney
    TILLSÄTT
    2 stora röda paprikor
    2 msk olivolja
    2 vitlöksklyftor
    300 g pasta
    150 g fetaost
    salt, svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Kärna ur och strimla paprikan. Stek i oljan några minuter tills den mjuknar.

    2. Skala och hacka vitlöken och stek en minut tillsammans med paprikan. Tillsätt chili- och tomatchutneyn och 1 ½ dl vatten och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

    3. Värm köttfärsbiffarna i ugnen på 175°C ca 10 min.

    4. Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av och spar 1 dl pastavatten. Blanda pastan med såsen och lite av pastavattnet.

    5. Servera pastan med köttfärsbiffarna och fetaost.