Hoppa till sidans innehåll

Preppa för veckans måltider! I månadens meny får kålen ta plats och det bjuds på bland annat pasta med grönkålspesto, rostbiff med kålsallad och gräddstuvad pyttipanna.

Recept och styling Hedvig Billengren Lindenbaum Foto Elin Sylwan
Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

Meny för 4 personer

SÖNDAG
Rostbiff med kålsallad och picklad rödbeta

MÅNDAG
Pasta med grönkålspesto

TISDAG
Gräddstuvad pyttipanna med rödbetor

ONSDAG
Burgare med grillost, smörstekt kål och picklad rödbeta

Förbered det här

  • Rostbiff

    Rostbiff

    8 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 8 innan du lagar receptet.

  • Apelsinpicklad rödbeta

    Apelsinpicklad rödbeta

    8 portioner av receptet som du hittar här.

  • Rostad grönkål- och brysselkålssallad

    Rostad grönkål- och brysselkålssallad

    8 portioner av receptet som du hittar här.

  • Fröströssel

    Fröströssel

    2 dl av receptet som du hittar här.

Laga det här

  • Söndag

    Söndag

    Rostbiff med kålsallad och picklad rödbeta till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats rostad grönkål- och brysselkålssallad
    ½ sats rostbiff
    ⅓ sats apelsinpicklad rödbeta
    ½ sats fröströssel

    GÖR SÅ HÄR
    1. Servera grönkål- och brysselkålssalladen med rostbiff, picklad rödbeta och fröströssel.

  • Måndag

    Måndag

    Pasta med grönkålspesto till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ¼ sats rostad grönkål- och brysselkålssallad
    ½ sats fröströssel
    TILLSÄTT
    400 g pasta
    1 kruka basilika
    1 dl neutral olja
    2 dl riven parmesan
    1 liten riven vitlöksklyfta

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka pastan al dente i saltat vatten. Spara ½ dl pastavatten. Lägg kålsalladen i en mixer med basilika, olja, 1 dl parmesan, vitlök och 1 dl fröströssel. Häll i ½ dl varmt pastavatten. Mixa slätt.
    2. Blanda pastan med peston och toppa med lite extra fröströssel och riven parmesan.

  • Tisdag

    Tisdag

    Gräddstuvad pyttipanna med rödbetor till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats rostbiff
    ⅓ sats apelsinpicklade rödbetor
    TILLSÄTT
    1 gul lök
    5 msk neutral olja
    600 g potatis
    2 dl vispgrädde
    2 msk senap
    4 ägg
    ½ kruka bladpersilja till servering
    salt
    peppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala och finhacka löken och stek i 1 msk olja i en stor panna tills den mjuknar. Lägg löken åt sidan. Skär potatisen i små tärningar och stek i 3 msk olja i en stor stekpanna på medelvärme tills den är gyllene och mjuk, ca 10 minuter.
    2. Skär rostbiffen i små bitar. Tillsätt till pannan och stek tills varmt. Tillsätt lök, grädde och senap och låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med ½ krm salt och 1 krm nymalen peppar. Stek äggen i en annan panna i resten av oljan. Servera pytten toppad med ägg, de picklade rödbetorna och persilja

  • Onsdag

    Onsdag

    Burgare med grillost, smörstekt kål och picklad rödbeta till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ¼ sats rostad grönkål- och brysselkålssallad
    ⅓ sats apelsinpicklade rödbetor
    TILLSÄTT
    2 msk smör
    2 grillost à 200 g
    8 hamburgerbröd
    färdig aioli till servering

    GÖR SÅ HÄR
    1. Stek kålsalladen i smör. Skär osten i skivor och stek i torr panna. Lägg ihop bröden med aioli, smörstekt kål, grillost och picklad rödbeta emellan.