Måndag
Nudlar med fläskfärs, picklad morot och nuoc cham-dressing till 4 personer
REDAN FÄRDIGT
½ sats kryddig fläskfärs
½ sats picklad morot
TILLSÄTT
2 stora eller 4 små schalottenlökar
2 msk rapsolja
300 g risnudlar
2 msk strösocker
1 dl färskpressad limejuice
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 msk asiatisk fisksås
1 tsk japansk soja
250 g isbergssallad
1 kruka koriander
1 kruka thaibasilika
ev 2 dl rostade jordnötter, hackade
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och skiva schalottenlöken. Stek i olja i en stekpanna tills den får lite färg. Tillsätt fläskfärsen och stek på hög värme ca 10 minuter tills den blir knaprig.
2. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
3. Rör ihop socker och limejuicen i en skål. Skiva chilin och vitlöken tunt och tillsätt tillsammans med ½ dl vatten, fisksås och soja. Strimla isbergssalladen.
4. Fördela nudlar och sallad i fyra skålar. Toppa med fläskfärs, den picklade moroten, koriander och thaibasilika. Servera med dressingen och ev hackade jordnötter.