Hoppa till sidans innehåll

Preppa för veckans måltider! Månadens meny är anpassad för hela barnfamiljen med rätter som mättar både små och stora munnar. Det bjuds på allt från tomatsoppa och köttbullar till pizza.

Recept och styling Hedvig Billengren Lindenbaum Foto Elin Sylwan
Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

Meny för 4 personer

SÖNDAG
Pasta med tomatsås, köttbullar och kålsallad

MÅNDAG
Köttbullar med rostad potatis, kålsallad och tzatziki

TISDAG
Tomatsoppa med pasta och spenat

ONSDAG
Pizza med kålsallad

Förbered det här

  • Tomatsås

    Tomatsås

    1 ½ liter av receptet som du hittar här.

  • Köttbullar

    Köttbullar

    8 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 8 innan du lagar receptet.

  • Pasta

    Pasta

    till 2 måltider för 4 personer
    INGREDIENSER
    600 g pasta
    salt
    1 msk smör eller olja

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
    2. Koka pastan al dente.
    3. Blanda pastan som ska sparas till senare i veckan med smör eller olja.

  • Kålsallad med persilja

    Kålsallad med persilja

    10 portioner av receptet som du hittar här.

Laga det här

  • Söndag

    Söndag

    Pasta med tomatsås, köttbullar och kålsallad till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅔ sats pasta
    ¼ sats tomatsås
    ½ sats köttbullar
    ⅓ sats kålsallad
    TILLSÄTT
    1 dl riven parmesan

    GÖR SÅ HÄR
    1. Blanda pastan med tomatsåsen och servera med köttbullarna, kålsalladen och parmesan.

  • Måndag

    Måndag

    Köttbullar med rostad potatis, kålsallad och tzatziki till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats köttbullar
    ⅓ sats kålsallad
    TILLSÄTT
    800 g delikatesspotatis
    1 tsk torkad timjan
    4 msk olja
    200 g gurka
    2 ½ dl matyoghurt (10%)
    ½ vitlöksklyfta
    salt
    peppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Halvera eller kvarta potatisen och blanda med timjan, ½ tsk salt och 3 msk olja i en ugnsform.
    3. Rosta potatisen ca 30 minuter tills den är gyllene.
    4. Riv gurkan grovt på rivjärn. Blanda med 1 krm salt och låt ligga i en sil för att rinna av i 5 minuter. Krama ur gurkan ordentligt och blanda med yoghurten. Riv ner vitlöken och smaka av med salt och peppar.
    5. Blanda köttbullarna med 1 msk olja i en liten ugnsform. Ställ in i ugnen bredvid potatisen de sista 5 minuterna.
    6. Servera köttbullarna med rostad potatis, kålsallad och tzatziki.

  • Tisdag

    Tisdag

    Tomatsoppa med pasta och spenat till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats tomatsås
    ⅓ sats pasta
    TILLSÄTT
    1 gul lök
    1 stor morot
    1 selleristjälk
    3 msk olivolja
    2 msk tomatpuré
    1 buljongtärning
    65 g färsk bladspenat
    salt
    peppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala och hacka lök och morot fint. Hacka sellerin fint. Stek mjukt i en stor kastrull i olivoljan i ca 10 min.
    2. Tillsätt tomatpuré, tomatsåsen, 6 dl vatten och buljongtärningen. Koka upp och puttra i 5 minuter. Rör ner spenaten. Behåll bitarna i soppan eller mixa slät med stavmixer. Tillsätt pastan och låt bli varm.
    3. Smaka av med salt och peppar och servera.

  • Onsdag

    Onsdag

    Pizza med kålsallad till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ¼ sats tomatsås
    ⅓ sats kålsallad
    TILLSÄTT
    2 förp färdig pizzadeg à 400 g, gärna surdeg
    2 mozzarella à 125 g
    1 kruka basilika
    ½ dl neutral olja
    ½ riven vitlöksklyfta
    valfri topping tex oliver, skinka eller grönsaker

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Tryck ut pizzadegen på två bakpappersklädda plåtar. Bred på tomatsås och lägg på valfri topping, avsluta med mozzarella riven i bitar.
    3. Grädda pizzorna ca 15 minuter.
    4. Mixa eller mortla basilikan grovt med oljan, 1 krm salt och vitlök.
    5. Ringla örtoljan över pizzan och servera med kålsalladen.