Hoppa till sidans innehåll

Laga en härlig söndagsmiddag samtidigt som du sätter grunden till tre nya måltider för veckan!

Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ICA.se/buffe där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer  – vare sig det är till middag eller matlåda. 

Konceptet är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick. 

Förbered det här

  • Köttbullar med fetaost och soltorkad tomat till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    ¾ dl ströbröd
    1 dl mjölk
    500 g nötfärs
    1 ägg
    1 riven vitlöksklyfta
    150 g smulad fetaost
    ½ dl finhackade soltorkade tomater
    2 tsk torkad basilika
    ¾ tsk salt
    2 krm svartpeppar
    rapsolja

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 225°C. Blanda ströbröd och mjölk. Låt stå och svälla ca 5 minuter.
    2. Rör ner övriga ingredienser till en fast smet. Rulla till ca 40 stycken köttbullar med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt.
    3. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills de är genomstekta. Kyl snabbt ner och förvara i tättslutande burk.

    Under tiden
    Koka tomatsåsen.

  • Tomatsås till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    2 msk olivolja
    2 msk tomatpuré
    3 förp krossade tomater á 390 g
    2 tsk torkad basilika
    1 tsk chilipulver
    1 tsk salt
    1 tsk strösocker

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala lök och finhacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en kastrull ca 3 minuter tills löken mjuknar.
    Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 1 minut.
    2. Rör ner tomater och kryddor. Låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter.

    Under tiden
    Gör de rostade grönsakerna.

    3. Kyl snabbt ner och förvara i tättslutande burk.

  • Rostade grönsaker till 4 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    2 auberginer á 300 g
    2 zucchini á 300 g
    2 röda paprikor
    ½ dl olivolja
    1 tsk salt
    ½ tsk svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 250°C. Skär aubergine och zucchini i ½ cm tjocka skivor. Dela och kärna ur paprikan, skär i bitar.
    2. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen 10-15 minuter. Rör om då och då.

    Under tiden
    Koka pastan.

    3. Kyl snabbt ner och förvara i tättslutande burk.

  • Kokt pasta till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    500 g valfri pasta, t ex tortiglioni eller
    vatten
    salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av. Kyl snabbt ner och förvara i tättslutande burk.

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer