Meny
SÖNDAG
Lax i ugn med klyftpotatis, ratatouille och aioli
MÅNDAG
Glasnudelsallad med sweet chilimarinerad lax och jordnötter
TISDAG
Fiskgryta med saffran och dillaioli
ONSDAG
Kikärtsbiffar med bulgur och het grönsakssås
Inköpslista
VECKANS INKÖP
1 kg potatis
6 vitlöksklyftor
1 rödlök
400 g aubergine
400 g zucchini
1 röd paprika
65 g blandad sallad
2 msk finhackad dill
500 g broccoli
5 cm färsk ingefära
1 lime
1,2 kg laxfilé
9 ägg
150 g fetaost
1 förp skalade tomater 400 g
200 g glasnudlar
2 dl salta jordnötter
1 fiskbuljongtärning
2 dl bulgur
2 förp kokta kikärtor à ca 380 g
1 ½ dl rapsolja
1 ½ dl olivolja
3 ½ dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
2 dl sweet chilisås
1 msk sriracha eller annan chilisås
2 tsk fänkålsfrön
1 påse saffran ½ g
FRÅN SKAFFERIET
tomatpuré
dijonsenap
vinäger
chiliflakes
torkad rosmarin
torkad timjan
salt
svartpeppar