Måndag
Linsgryta med fetaost och krämigt ägg till 4 personer
REDAN FÄRDIGT
½ sats gröna linser
½ sats chimichurri
TILLSÄTT
4 små eller 2 stora schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 selleristjälk
2 msk olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk 400 ml
200 g mangold eller bladspenat
1 msk smör
4 ägg
1 fetaost 150 g
salt, svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Ta fram chimichurrin så den blir rumsvarm.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka sellerin. Fräs i oljan tills löken mjuknar. Tillsätt buljongtärning och kokosmjölk och låt koka upp. Rör ner linserna och värm upp. Smaka av med salt och peppar.
3. Fräs mangold eller spenat i smör tills det mjuknar. Smaka av med salt.
4. Koka äggen krämiga i 6–7 minuter, spola i kallt vatten och skala.
5. Servera linsgrytan med den frästa mangolden eller spenaten, smulad fetaost, krämigt ägg och ringla chimichurrin över.