Preppa på söndag och laga en god söndagsmiddag samtidigt som du förbereder tre goda måltider för veckan! Månadens meny bjuder bland annat på köttbullar, pasta och linsgryta.

Recept och styling Hedvig Billengren Lindenbaum Foto Mathias Nordgren
Tips: Alla våra söndagspreppar hittar du här!

Meny för 4 personer

SÖNDAG
Köttbullar med gröna linser och chimichurri

MÅNDAG
Linsgryta med fetaost och krämigt ägg

TISDAG
Köttbullar i pitabröd med picklad gurka

ONSDAG
Pasta med grönsaker, pistage och mozzarella

Förbered det här

  • Köttbullar

    Köttbullar

    10 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 10 innan du lagar receptet.

  • Rostad blomkål och morot

    Rostad blomkål och morot

    Receptet hittar du här.

  • Kokta gröna linser

    Kokta gröna linser

    Receptet hittar du här.

  • Chimichurri

    Chimichurri

    8 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 8 innan du lagar receptet.

Laga det här

  • Söndag

    Söndag

    Köttbullar med gröna linser och chimichurri till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats köttbullar
    ½ sats gröna linser
    ½ sats rostade grönsaker
    ½ sats chimichurri

    GÖR SÅ HÄR
    1. Blanda de rostade grönsakerna med linserna. Servera med köttbullar och ringla över chimichurri-dressing.

  • Måndag

    Måndag

    Linsgryta med fetaost och krämigt ägg till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats gröna linser
    ½ sats chimichurri
    TILLSÄTT
    4 små eller 2 stora schalottenlökar
    1 vitlöksklyfta
    1 selleristjälk
    2 msk olivolja
    1 grönsaksbuljongtärning
    1 burk kokosmjölk 400 ml
    200 g mangold eller bladspenat
    1 msk smör
    4 ägg
    1 fetaost 150 g
    salt, svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Ta fram chimichurrin så den blir rumsvarm.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka sellerin. Fräs i oljan tills löken mjuknar. Tillsätt buljongtärning och kokosmjölk och låt koka upp. Rör ner linserna och värm upp. Smaka av med salt och peppar.
    3. Fräs mangold eller spenat i smör tills det mjuknar. Smaka av med salt.
    4. Koka äggen krämiga i 6–7 minuter, spola i kallt vatten och skala.
    5. Servera linsgrytan med den frästa mangolden eller spenaten, smulad fetaost, krämigt ägg och ringla chimichurrin över.

  • Tisdag

    Tisdag

    Köttbullar i pitabröd med picklad gurka till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats köttbullar
    TILLSÄTT
    ½ gurka
    1 msk vinäger
    1 tsk strösocker
    ½ krm salt
    1 liten rödlök
    1 msk smör
    8 pitabröd
    4 dl matyoghurt (10%)
    1 kruka persilja

    GÖR SÅ HÄR
    1.Skär gurkan i tunna skivor, gärna med mandolin. Blanda vinäger med socker och salt tills sockret löses upp. Tillsätt 1 msk vatten och blanda sedan med gurkan och ställ åt sidan.
    2. Skala och skiva löken tunt. Värm köttbullarna i smöret i en stekpanna. Värm bröden.
    3. Servera köttbullarna i pitabröden med yoghurt, rödlök, persilja och den picklade gurkan.

  • Onsdag

    Onsdag

    Pasta med grönsaker, pistage och mozzarella till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats rostade grönsaker
    TILLSÄTT
    1 vitlöksklyfta
    1 msk olivolja
    300 g pasta
    2 mozzarella à 125 g
    1 dl hackade pistagenötter
    2 tsk finrivet citronskal

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala och skiva vitlöken tunt. Fräs i oljan en stund utan att den får färg. Tillsätt de rostade grönsakerna och värm upp.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    3. Blanda ihop den nykokta pastan med grönsakerna. Toppa med mozzarella, pistage och citronskal.