Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för stundande veckan förberedda. Denna gång blir det bland annat paj med lax och rödbetor, rostad potatissallad, och lax carbonara.

Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ICA.se/buffe där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer  – vare sig det är till middag eller matlåda.
 
Konceptet är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

Förbered det här

  • Färskpotatis i ugn till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 ½ kg färskpotatis
    2 msk olivolja
    1 tsk salt
    ½ tsk svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. 1. Sätt ugnen på 225°C. Tvätta eller skrubba potatisen. Halvera om de är stora och lägg på en plåt. Blanda med olja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg och är mjuka.

  • Rostade rödbetor med rosmarin till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 ½ kg rödbetor
    2 msk olivolja
    1 tsk torkad rosmarin eller 2 msk färsk hackad
    1 tsk salt
    2 krm svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 200°C. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Blanda med olja och kryddor på en plåt. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter tills de är mjuka.

  • Laxfilé i ugn med citron till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    ca 1,2 kg färsk laxfilé utan skinn
    1 msk finrivet citronskal
    1 ½ tsk salt
    1 tsk svartpeppar
    2 msk olja

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg laxen i en smord ugnsform. Ringla över olja och strö över salt, peppar och citronskal. Ställ in i ugnen ca 25 minuter tills laxen är klar.

  • Dillpicklad gurka till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 gurka
    ½ dl ättiksprit 12 %
    1 dl strösocker
    2 dl vatten
    1 msk hackad dill

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skiva gurkan och lägg i en burk. Rör ihop ättika, socker, vatten och dill. Blanda med gurkan. Förvara i kylen.

Laga det här

ICA återkallar ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur Läs mer