Hoppa till sidans innehåll

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka lagar vi linsbolognese, ugnsrostade morötter, parmesankräm och kokt pasta som utgör grunden i fyra av veckans rätter.

Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Med Söndagspreppen vill vi underlätta i vardagspusslet, genom att hjälpa till att planera och effektivisera vardagsmaten och samtidigt inspirera till nya rätter.
 
Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ICA.se/buffe där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda. Konceptet är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

Förbered det här

  • Bolognese med linser till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    150 g rotselleri
    2 gula lökar
    4 vitlöksklyftor
    ½ dl olivolja
    5 dl torkade belugalinser eller gröna linser
    1 ½ liter vatten
    2 förp krossade tomater à 500 g
    1 dl strimlade soltorkade tomater
    2 msk torkad oregano
    2 msk vinäger
    3 tsk salt
    1 tsk nymalen svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala och riv rotsellerin. Hacka lök och vitlök.
    2. Hetta upp olja i en rymlig kastrull och stek rotselleri, lök och vitlök tills löken mjuknat utan att ta färg.
    3. Tillsätt linser, krossade tomater, soltorkade tomater och oregano. Koka upp och sjud ca 40 min tills linserna är mjuka. Rör då och då.
    4. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

  • Pasta till 2 måltider för 4 personer


    INGREDIENSER
    800 g pastaskruvar, t ex gemelli

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka enligt anvisning på förpackningen.

  • Parmesankräm till 2 måltider för 4 personer


    INGREDIENSER
    150 g parmesan
    4 dl crème fraiche
    ½ tsk nymalen svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Riv parmesanosten fint.
    2. Blanda crème fraiche med ost och smaka av med peppar.

  • Ugnsrostade morötter till 2 måltider för 4 personer


    INGREDIENSER
    1 kg morötter
    1 msk olivolja
    ½ tsk salt
    1 tsk chilipulver eller chiliflakes

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Skala ev morötterna och dela dem på längden, två gånger om de är stora.
    3. Lägg morötterna på en plåt och blanda med olja, salt och chiliflakes.
    4. Rosta mitt i ugnen ca 15 min eller tills morötterna är mjuka.

Laga det här

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer