Måndag
Torskkroketter med polenta-fries och hemgjord kaprismajonnäs till 4 personer
REDAN FÄRDIGT
½ sats ugnsbakad torsk med örtdressing
¼ sats krämig polenta
TILLSÄTT
2 msk olivolja
½ tsk flingsalt
2 ägg
2 tsk dijonsenap
2 msk kapris
1 dl vetemjöl
2 dl panko eller vanligt ströbröd
1 citron
neutral olja
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225°C. Skär polentan i stavar och bred ut på en plåt. Pensla med olivolja och strö över flingsalt, baka i 20-30 minuter tills gyllene och krispiga.
2. Knäck 1 ägg i en mixerkanna och tillsätt dijon och 2 dl neutral olja. Börja mixa med stavmixern kraftigt i botten och dra långsamt uppåt, mixa till en fluffig majonnäs. Lägg i kaprisen och mixa snabbt ihop.
3. Mosa torsken med en gaffel. Vispa upp det andra ägget. Rulla torsken till bollar ca 2 msk smet i varje. Rulla i mjöl, doppa i ägg och rulla sist i panko. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fritera kroketterna i omgångar i ca 3-4 minuter tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
4. Servera torskkroketterna med polenta-friesen, majonnäsen och citronklyftor.