Hoppa till sidans innehåll

Preppa för veckans måltider! Månadens meny går i höstens tecken och bjuder på bland annat torskkroketter med polenta-fries, värmande potatis- och purjolökssoppa och pasta med broccoli och purjolök.

Recept och styling Hedvig Billengren Lindenbaum Foto Elin Sylwan
Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

Meny för 4 personer

SÖNDAG
Krämig polenta med torsk, bakad purjolök och broccoli

MÅNDAG
Torskkroketter med polenta-fries och hemgjord kaprismajonnäs

TISDAG
Pasta med broccoli, purjolök och sardeller

ONSDAG
Potatis- och purjolökssoppa med polentakrutonger med rosmarin

Förbered det här

  • Ugnsbakad torsk med örtdressing

    Ugnsbakad torsk med örtdressing

    8 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 8 innan du lagar receptet.

  • Krämig polenta

    Krämig polenta

    12 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 12 innan du lagar receptet.

  • Smörbakad purjolök med citron och dragon

    Smörbakad purjolök med citron och dragon

    12 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 12 innan du lagar receptet.

  • Broccolisallad

    Broccolisallad

    8 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 8 innan du lagar receptet.

Laga det här

  • Söndag

    Söndag

    Krämig polenta med torsk, bakad purjolök och broccoli till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats ugnsbakad torsk med örtdressing
    ½ sats krämig polenta
    ⅓ sats smörbakad purjolök med citron och dragon
    ½ sats broccolisallad

    GÖR SÅ HÄR
    1. Servera polentan med torsk, smörbakad purjolök och broccolisallad.

  • Måndag

    Måndag

    Torskkroketter med polenta-fries och hemgjord kaprismajonnäs till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats ugnsbakad torsk med örtdressing
    ¼ sats krämig polenta
    TILLSÄTT
    2 msk olivolja
    ½ tsk flingsalt
    2 ägg
    2 tsk dijonsenap
    2 msk kapris
    1 dl vetemjöl
    2 dl panko eller vanligt ströbröd
    1 citron
    neutral olja

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 225°C. Skär polentan i stavar och bred ut på en plåt. Pensla med olivolja och strö över flingsalt, baka i 20-30 minuter tills gyllene och krispiga.
    2. Knäck 1 ägg i en mixerkanna och tillsätt dijon och 2 dl neutral olja. Börja mixa med stavmixern kraftigt i botten och dra långsamt uppåt, mixa till en fluffig majonnäs. Lägg i kaprisen och mixa snabbt ihop.
    3. Mosa torsken med en gaffel. Vispa upp det andra ägget. Rulla torsken till bollar ca 2 msk smet i varje. Rulla i mjöl, doppa i ägg och rulla sist i panko. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fritera kroketterna i omgångar i ca 3-4 minuter tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
    4. Servera torskkroketterna med polenta-friesen, majonnäsen och citronklyftor.

  • Tisdag

    Tisdag

    Pasta med broccoli, purjolök och sardeller till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats broccolisallad
    ⅓ sats smörbakad purjolök med citron och dragon
    TILLSÄTT
    400 g pasta
    ½-1 röd chili
    5 sardellfiléer
    1 dl riven parmesan
    1 kruka oregano

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka pastan al dente i saltat vatten. Spara ca ½ dl pastavatten.
    2. Skiva den bakade purjon och chilin och skär sardellerna i små bitar. Hetta upp en stor stekpanna och stek purjo, chili och sardeller ett par minuter tills det mjuknar.
    3. Tillsätt broccolin, pastan och lite pastavatten. Blanda ordentligt.
    4. Servera med parmesan och oregano.

  • Onsdag

    Onsdag

    Potatis- och purjolökssoppa med polentakrutonger med rosmarin till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ sats smörbakad purjolök med citron och dragon
    ¼ sats krämig polenta
    TILLSÄTT
    400 g potatis
    1 dl vispgrädde
    2 grönsaksbuljongtärningar
    2 msk olivolja
    ½ kruka rosmarin
    ¼ tsk flingsalt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 225°C. Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningarna.
    2. Skär polentan i kuber och riv bladen från rosmarinen. Lägg i en ugnsform och ringla över olivolja och flingsalt, Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter tills de är krispiga.
    3. Skär potatisen i små tärningar och koka mjuk i buljongen, i ca 15 minuter. Lägg i purjolöken och låt koka 5 minuter till. Mixa soppan slät med stavmixer. Rör ner grädden.
    4. Servera soppan med polentakrutongerna.