Tisdag
Glutenfri pizza med krossad potatis, rosmarin och oliver till 4 personer
REDAN FÄRDIGT
½ sats kokt potatis
TILLSÄTT
25 g färsk jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk psylliumhusk
1 dl 1 msk olivolja
2 tsk bakpulver
3 ½ dl havremjöl eller mixade havregryn
3 dl rismjöl
1 dl majsmjöl
1 ½ dl crème fraiche
2 mozzarella à 125 g
2 dl urkärnade gröna oliver
1 kruka rosmarin
1 tsk flingsalt
½ tsk svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Rör ut jästen i 4 dl ljummet vatten. Tillsätt salt, socker, 1 dl olivolja och psylliumhusk. Låt stå i 10 minuter. Blanda bakpulver, havremjöl, rismjöl och majsmjöl.
2. Rör ner mjölblandningen lite i taget och blanda ordentligt. Degen ska vara ganska kladdig och behöver inte knådas. Låt jäsa i 30 minuter i rumstemperatur.
3. Sätt ugnen på 250°C. Krossa potatisen med händerna eller en träslev. Halvera oliverna. Bryt mozzarellan i mindre bitar. Plocka rosmarinen. Ta olivolja på händerna och tryck ut degen på en bakpappersklädd plåt till en ca 1 ½ cm tjock platta. Bred på crème fraiche och fördela potatis, oliver och rosmarin över pizzan. Salta och peppra.
4. Sänk ugnstemperaturen till 225°C och baka pizzan 20–30 minuter tills den fått fin färg.
5. Toppa med mozzarella och servera direkt.