Hoppa till sidans innehåll

Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Med Söndagspreppen vill vi underlätta i vardagspusslet! Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för stundande veckan förberedda. Denna gång står bland annat sesamkyckling, bulgur- och halloumibiffar och gnocchigratäng på menyn.

Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

En vanlig utmaning för många är att hitta matlust och tid till matlagning i vardagen, inte minst när man kommer hem hungrig en vardagskväll och vill att maten ska stå på bordet illa kvickt. Det är där Söndagspreppen kommer in, som ett sätt att planera och effektivisera vardagsmaten och samtidigt få inspiration till nya rätter.

Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ICA.se/buffe där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda. Konceptet är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

Förbered det här

  • Ratatouille till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 ½ kg blandade grönsaker, t ex aubergine, zucchini, paprika
    1 rödlök
    2 vitlöksklyftor
    ½ dl olivolja
    1 msk tomatpuré
    1 förp krossade tomater à 400 g
    2 dl vatten
    2 msk rödvinsvinäger
    2 tsk salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Grovhacka alla grönsaker. Skala och skiva löken tunt, skala och hacka vitlöken. Fräs röd- och vitlöken i oljan ca 5 minuter på låg värme tills den mjuknar. Tillsätt grönsaker och tomatpuré och fräs ytterligare 5–10 minuter.
    2. Häll i krossade tomater, vatten, vinäger och salt. Låt koka 30–40 minuter under lock på svag värme.

  • Sesamkyckling till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    ca 1,2 kg kycklinglårfilé
    3 msk sesamolja
    3 msk japansk soja
    3 msk sesamfrön
    1 tsk salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop sesamolja, soja, sesamfrön och salt. Blanda med kycklingen.
    2. Lägg i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills kycklingen är klar.

  • Pesto med basilika — ger ca 2 dl

    INGREDIENSER
    2 krukor basilika
    ½ dl pinjenötter
    1 riven vitlöksklyfta
    1 dl finriven parmesan
    1 ½ dl olivolja
    ½ tsk salt
    2 krm svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Mixa alla ingredienser till en slät pesto.

  • Kokt bulgur till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    5 dl bulgur

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka enligt anvisning på förpackningen.

Laga det här

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer