Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat vitlöksstekt kyckling, pyttipanna och pastasallad med fetaost på menyn.

Recept och styling Karin Bohlin Foto Mathias Nordgren
Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Med Söndagspreppen vill vi underlätta i vardagspusslet, genom att hjälpa till att planera och effektivisera vardagsmaten och samtidigt inspirera till nya rätter.
 
Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ICA.se/buffe där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda. Konceptet är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

Förbered det här

  • Vitlöksstekt kycklingbröst till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1,2 kg kycklingbröstfilé
    3 msk olivolja
    2 rivna vitlöksklyftor
    2 tsk salt
    1 tsk grovmalen svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Rör ihop olja, vitlök, salt och peppar i en rymlig bunke. Blanda med kycklingfiléerna. Låt marinera i kylen ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200°C.
    3. Bryn filéerna runt om i en het stekpanna tills de får lite färg. Lägg i en ugnssäker form och sätt in i mitten av ugnen ca 15 min tills kycklingen är klar. Låt vila några minuter innan kycklingen skärs upp.

  • Citronärter till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    600 g tinade frysta gröna ärter
    1 silverlök
    2 msk finrivet citronskal
    1 dl olivolja
    1 tsk salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala och finhacka löken. Blanda ärter, lök, citronskal, olivolja och salt.

  • Rostade rödbetor med rosmarin till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 ½ kg rödbetor
    2 msk olivolja
    1 tsk torkad rosmarin eller 2 msk färsk hackad
    1 tsk salt
    2 krm svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 200°C. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Blanda med olja och kryddor på en plåt. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter tills de är mjuka.

  • Kokt potatis till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 kg potatis

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 20 minuter.
    2. Häll av vattnet.

Laga det här

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer