Hoppa till sidans innehåll

Lägg isbergssalladen, den italienska salladsdressingen och de paprikafyllda oliverna åt sidan för nu är det dags att ta ut svängarna lite! Dessa somriga sallader är alla fullproppade med nyttigheter, smakar massor och är dessutom otroligt fina.

Av: Anna-Sara Nilsson
Tips: Här hittar du alla våra salladsrecept

  • Sallad med burrata och grillad nektarin

    Sallad med burrata och grillad nektarin är en enkel och vacker rätt att servera som förrätt eller tillbehör till en måltid. De grillade söta nektarinerna tillsammans med krämig burrata är en perfekt kombination. Servera med en sötsyrlig dressing, kryddig rucola och saftiga björnbär.

    - Sallad med burrata och grillad nektarin

    Spara

  • Grön sommarsallad

    Laga en fräsch sommarsallad som middag, picknick eller rätt till buffén. Goda gröna grönsaker som haricots verts, sparris och sojabönor toppas med krämig fetaost, en pestovinägrett med parmesan och krispigt fröcrunch. Servera med grillad kyckling eller varmrökt lax för att göra salladen extra matig!

    - Grön sommarsallad

    Spara

  • Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

    Laga en härlig och färgstark kycklingsallad fylld av allt möjligt gott: brynt kyckling, knaprig bacon, söta jordgubbar, krispiga pekannötter och smakrik ädelost. En matig sallad som lätt blir en ny favoritsallad!

    - Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

    Spara

  • Sallad med getost och rosmarinstekt persika

    Söt rosmarindoftande persika tillsammans med amper getost är en förtjusande smakkombination i den här somriga salladen. En spännande sallad där persikoklyftor hastigt steks i olivolja som sedan blir basen för en frisk citrondressing tillagad i pannan.

    - Sallad med getost och rosmarinstekt persika

    Spara

  • Avokadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter

    En somrig sallad som kan njutas som både en komplett rätt eller som tillbehör. Smaken från de rostade pinjenötterna och hyvlad Västerbottensost tillför ytterligare en dimension. Kan även serveras ljummen, genom att koka färsk potatis, riva Västerbottensost över och vända ner i salladen.

    - Avokadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter

    Spara

  • Rabarbersallad

    Tunt hyvlad späd rabarber ger fräsch syra i salladen. Marinera med honung, citron och olja och blanda med sallad, ärtskott och sockerärter. Vackert och väldigt somrigt! Servera gärna rabarbersalladen till goda grejer från grillen.

    - Rabarbersallad

    Spara

  • Spenatsallad med ädelost och aprikoser

    En symfoni av färger ger denna spenatsallad med ädelost och aprikoser. Babyspenat, rödlök, aprikoser, ädelost och valnötter i en utsökt blandning. Passar utmärkt till grillade marinerade kycklingfiléer.

    - Spenatsallad med ädelost och aprikoser

    Spara

  • Farrosallad med sparris, päron och sojanötter

    En matig sallad med det spännande grynet farro som svängs ihop med spröd sparris, päron, fänkål, tomater och blandade salladsblad. Ringla över en snabbfixad örtvinägrett, toppa med hasselnötter och bjud med en krämig avokado- och bönröra. Somrigt värre!

    - Farrosallad med sparris, päron och sojanötter

    Spara

  • Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost

    Här är en riktigt god sparrissallad som passar lika bra på buffén som till förrätt. Toppa den med en syrlig äppelvinägrett, ädelost och rågbrödskrutonger.

    - Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost

    Spara

  • Lins- och rödbetssallad med chévre

    Inspirationen till den här matiga rätten med belugalinser som bas kommer från lata sommardagar i Sydfrankrike. Klassiska kombon chèvre och rödbeta tolkad i en färgstark ”bowl”, eller kort och gott skål på svenska. Bjud till grillat, eller ät som komplett måltid.

    - Lins- och rödbetssallad med chévre

    Spara

  • Grönsakspasta på betor med fetaost och blåbär

    Med en grönsakssvarv gör du snabbt snygga strimlor av olika slags betor och zucchini. Använd annars en osthyvel eller mandolin. Blanda den krispiga grönsakspastan med blåbär, fetaost och en god vitlöksdressing. Modern råkost och en fröjd för ögat!

    - Grönsakspasta på betor med fetaost och blåbär

    Spara

  • Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

    Njut av läcker nektarinsallad med halloumi. En god och mättande vardagsrätt. Halloumi blandas med nektariner, bulgur och näringsrik spenat. Nektarinerna har en ljuvlig söt smak då honung ringlats över under stekning. Bryt av med en svalkande yoghurt och toppa med knapriga pumpakärnor.

    - Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

    Spara

  • Grillad sötpotatis med riven halloumi

    Grillad sötpotatis, kryddig dressing och riven halloumi. Matigt och fullproppat med smak. Med linser, spetskål och haricots verts blir det både vackert att se på och läckert att avnjuta. Passar både som egen rätt eller som tillbehör, gärna till grillat.

    - Grillad sötpotatis med riven halloumi

    Spara

  • Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

    Med sitt fasta fruktkött är den gyllene persikan perfekt i matlagning, inte minst på grillgallret. I den här somriga salladen uppstår ett magiskt möte med sältan från spröda parmesanflingor och rostade pinjenötter.

    - Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

    Spara

  • Sellerisallad med gravad äggula

    En gurksallad med rotselleri, hemmagjord majonnäs, örter och riven gravad äggula fungerar utmärkt som en annorlunda och smakrik sallad till middagen, eller kanske som tillbehör på påskbordet? Äggen tar lite tid att förbereda men är väl värd väntan.

    - Sellerisallad med gravad äggula

    Spara

  • Ljummen pastasallad med fetaost och gröna ärter

    Pasta funkar alltid, och är den perfekta vardagsmaten när inspirationen tryter. Prova vårt recept på ljummen pastasallad med smakrik fetaost, ärter och spenat. Funkar även fint som picknick eller matlåda.

    - Ljummen pastasallad med fetaost och gröna ärter

    Spara