Hoppa till sidans innehåll

Fyll glasen med svalkande alkoholfria drinkar som ger varma vårkänslor! Vi bjuder på 8 recept i alla smaker, vad sägs om rabarber, jordgubb, kaffe eller gurka? Festligt, läskande och så himla gott.

Recept och styling Tove Nilsson Foto Susanna Blåvarg
Tips: Här hittar du alla våra recept på kalla drycker!

 • Cold brew med hallon

  Fräsch och smakrik drink där just blandningen av kallt kaffe och hallon är hemligheten. Två smakkompisar som passar perfekt ihop med lite sockerlag, syrlig limejuice, krossad is och kolsyrat vatten. Garnera med mynta och färska hallon och njut av sommarens fräschaste drink.

  - Cold brew med hallon

  Spara

 • Rabarberlemonad

  Rabarberlemonad är en syrlig, söt och somrig dryck som passar lika bra i picknickkorgen som till fördrink. Den hemmagjorda rabarberlemonaden blir extra god med färskpressad citronjuice och strösocker. Välj gärna en röd rabarbersort för färgens skull.

  - Rabarberlemonad

  Spara

 • Coffee Tonic

  Kallt kaffe och tonic water blir till en frisk och svalkande dryck med smak av beska och syra. Perfekt när du vill ha en enkel och fräsch kaffedrink för en uppiggande koffeinkick! Servera tillsammans med grapefrukt och is.

  - Coffee Tonic

  Spara

 • Shrub med persika

  Släck törsten med shrub – en typ av vinägerdryck som smakar både syrligt och sött. Prova vårt recept på persikoshrub där konserverade persikor mixas tillsammans med honung och äppelcidervinäger och serveras med vatten, is och gärna några citronskivor.

  - Shrub med persika

  Spara

 • Clara – läskande citronöl

  Clara är en läskande och syrlig citronöl som liknar radler, birra limone och shandy. Blanda bara ljus öl, med eller utan alkohol, med citronsaft, socker och kolsyrat vatten. Perfekt att svalka sig med en varm sommardag!

  - Clara – läskande citronöl

  Spara

 • Jordgubbslemonad med chia

  En söt och läskande jordgubbslemonad gör du enkelt med jordgubbar, antingen färska eller tinade frysta, som du mixar med socker och vatten, silar och därefter blandar med chiafrön och limejuice. Smaken av sommar i ett glas. Skål!

  - Jordgubbslemonad med chia

  Spara

 • Gurklemonad med mynta

  Letar du efter en somrig och festlig alkoholfri dryck? Gör en läskande gurklemonad med mynta. Här får klassisk citronlemonad smak av frisk gurka och fräsch mynta. Höjdpunkten på sommarens drinkbord!

  - Gurklemonad med mynta

  Spara

 • Horchata – mandel- och risdryck

  Horchata är en traditionell latinamerikansk söt risdryck som finns i många olika varianter och är vanlig i bland annat Mexiko. Gör egen horchata av mandel, ris, kanel och kondenserad mjölk. Resultatet är krämigt, nötigt, svalkande och gudomligt gott!

  - Horchata – mandel- och risdryck

  Spara

 • Iskaffe med kondenserad mjölk och choklad

  Gör en svalkande och söt iskaffe med smak av choklad! Kallbryggt kaffe med kakao, kondenserad mjölk och vanlig mjölk blir en läskande iced mocha kaffe, perfekt när du behöver en koffeinkick under soliga dagar.

  - Iskaffe med kondenserad mjölk och choklad

  Spara