Hoppa till sidans innehåll

Bor du i Norrland, Mellansverige eller i södra Sverige? Spelar ingen roll för där sommaren finns, finns ICA och med det sagt så vill vi tipsa dig om somriga rätter som passar extra bra att äta just där du bor.

Elin Nordström
Tips: Hitta din lokala ICA-butik här!

En pizza bianco med röding, Västerbottensost och mandelpotatis smakar antagligen som bäst i Norra Sverige, medan en rökt grillad lammstek med spetskål, sparris och sötpotatiskräm i Mellansverige fullkomligt får en att vilja fälla gräldjetårar för att smakerna är så perfekta. Och i Södra Sverige, vad smakar bäst där? Jo kanske en grillad makrill med sotad romansallad och picklade champinjoner. Nej men SLURP så gott! 

 • Norrland: Pizzornas heliga graal

  Norrland: Pizzornas heliga graal

  Vad får du om du slänger på en pizza på grillen och pimpar med röding, mandelpotatis, Västerbottensost och närodlade tomater från Peckas i Härnösand. Nej men kanske bara den GODASTE pizzan du någonsin har ätit. Det var så lite så.

  Pizza bianco på grillen med röding, mandelpotatis och Västerbottensost

 • Norrland: Får det lova att vara ett stycke ljuvlig brioche?

  Norrland: Får det lova att vara ett stycke ljuvlig brioche?

  Vi äter alldeles för lite brioche. Den här perfekt frasiga briochen är det ultimata tilltugget som du för all del kan stoppa i dig medan du står och grillar huvudrätten. Eller så kör du den mer sofistikerade stilen och slår dig ner vid ett bord och avnjuter den här somriga brödälsklingen med varma hjortron och getost från Skärvångens bymejeri.

  Grillad brioche med getost och hjortron

 • Mellansverige: Grillad lammstek någon?

  Mellansverige: Grillad lammstek någon?

  När det kommer till lamm så behöver man inte krångla till det med en massa avancerade kryddblandningar. Här räcker det att du smackar på salt och peppar. Tillsammans med spetskålen, sparrisen och den lenaste av sötpotatiskrämer så kommer du få dig en helt hejdundrande måltid.

  Rökt grillad lammstek med spetskål, sparris och sötpotatatiskräm

 • Södra Sverige: Fisken med stort M

  Södra Sverige: Fisken med stort M

  Välkommen till västkusten och den grillade makrillens förlovade land. Här äter vi fisken med krispig romansallad och närodlade champinjoner.

  Grillad makrill med grillad romansallad och picklade champinjoner

 • Södra Sverige: Hej där lilla bönburgare

  Södra Sverige: Hej där lilla bönburgare

  Nej nu saftas det för mycket i munnen! Den här böniga burgaren tillsammans med aubergine och varma tomater får vilken inbiten köttätare som helst att bli tårögd på grund av så gott. Tips: Leta efter närodlade bönor, solvarma tomater och aubergine från Viken.

  Bönburgare med varm tomat- och auberginesallad