Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Här visar vi hur du gör en härlig tårta gjord på en hasselnötsbotten, fylld med hallon och vaniljkräm. Tårtan går bra att frysa in och ta fram några timmar innan festligheterna börjar.

Receptet med alla ingredienser hittar du här.

 

Sommartårta, så gör du

  • Börja med botten

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i hackade hasselnötter. Häll smeten i smord form och grädda i 175°C.

  • Vaniljkrämen

    Skrapa frön ur en vaniljstång. Koka upp tillsammans med mjölk, låt vaniljstången ligga med under uppkokningen. Häll i vispade äggulor och socker. Sjud tills det tjocknar. Rör ner blötlagda gelatinblad. Vänd ner vispad grädde.

  • Sätt ihop tårtan

    Fördela hallonblandningen på tårtbotten. Häll på vaniljkrämen. Låt stå kallt cirka 4 timmar.

  • Garnera och servera

    Dekorera med halverade savoiardikex runtom tårtan och några jordgubbar ovanpå. Klart att servera!

Tips

  • Tårtan går bra att frysa, ta i så fall fram den 2-3 timmar innan den ska serveras.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer