Hoppa till sidans innehåll

Vad händer om man slår ihop två av livets stora njutningar – kakor och glass? Svaret är enkelt. Det blir dubbelt så gott! Prova något av våra supersmarriga recept på glassandwich: helt vegansk, med jordnötter eller kanske en cheesecake-variant?

Tips: Här hittar du fler recept med glass!

Glöm våfflor, strutar och bägare – i sommar äter vi glass mellan två kakor! Glassandwichen som vi känner den kan dateras så långt tillbaka som år 1899 i New York, men de senaste somrarna har den fått ett nytt uppsving med fokus på hantverk, kreativa smaker och spännande texturer. Idag tävlar lokala, småskaliga glassbutiker med globala tillverkare om att hitta nya varianter av glassmackan, den ena mer extraordinär än den andra. Vad sägs till exempel om churros, croissanter, macarons, donuts, briochebröd eller friterade baos runt glass smaksatt med alltifrån grönt te och rosmarin till jordnötssmör och marshmallows?

5 smarriga glassmackor

 • Glassandwich med choklad, kokos och valnötter

  Vad händer om man slår ihop två av sommarens stora njutningar – kakor och glass? Svaret är enkelt. Det blir dubbelt så gott! De oemotståndliga kakorna är bakade med bland annat havregryn, valnötter, chokladknappar, kokos och kanel.

  - Glassandwich med choklad, kokos och valnötter

  Spara

 • Glassandwich med jordnötter

  En hemgjord glassandwich är perfekt att ha på fikalut i frysen! Ta genvägen via färdig vaniljglass som du smaksätter med jordnötssmör och kanderade jordnötter. Lägg mellan två lager tunn chokladkaka, frys och skär i bitar. Det kan vara det godaste du har ätit.

  - Glassandwich med jordnötter

  Spara

 • Sandwichbitar med björnbär och lime

  Glass helt fri från grädde, mjölk, raffinerat socker och ägg – är det möjligt? Det är det – se bara här på dessa läckra sandwichbitar med mandelbotten. Fyll med len kokosglass, ena delen smaksatt med björnbär, andra delen med lime. Perfekt att ha på lut i frysen!

  - Sandwichbitar med björnbär och lime

  Spara

 • Fryst cheesecakesandwich med blåbär

  Gör din egen sandwichglass i form. Mellan digestivelocken finns den ljuvligaste blåbärscheesecaken som du inte behöver någon glassmaskin för att lyckas med. Bara att skära upp i bitar och servera till fikasugna barn och vuxna.

  - Fryst cheesecakesandwich med blåbär

  Spara

 • Glass- och kakbakelse ”Sweet bites”

  Se hit alla glass- och kakälskare! Ta ett gäng chocolate chip cookies, fyll med vaniljglass, jordnötssmör och dulce de leche. In i frysen. Så, nu har du världens mumsigaste glassfika att bjuda på när tillfälle ges. Och det lär inte dröja länge med dessa godbitar på lut.

  - Glass- och kakbakelse ”Sweet bites”

  Spara