Hoppa till sidans innehåll

Vad händer om man slår ihop två av sommarens stora njutningar – kakor och glass? Svaret är enkelt. Det blir dubbelt så gott! Prova systrarna Eisemans recept på glassandwich med choklad, kokos och valnötter.

Text Liv Bossuyt Foto Helén Pe
Tips: Här hittar du fler recept med glass!

Glöm våfflor, strutar och bägare – i sommar äter vi glass mellan två kakor! Glassandwichen som vi känner den kan dateras så långt tillbaka som år 1899 i New York, men de senaste somrarna har den fått ett nytt uppsving med fokus på hantverk, kreativa smaker och spännande texturer. Idag tävlar lokala, småskaliga glassbutiker med globala tillverkare om att hitta nya varianter av glassmackan, den ena mer extraordinär än den andra. Vad sägs till exempel om churros, croissanter, macarons, donuts, briochebröd eller friterade baos runt glass smaksatt med alltifrån grönt te och rosmarin till jordnötssmör och marshmallows?
– Man får det bästa av två världar – en god krispig kaka tillsammans med en krämig svalkande glass. Dessutom finns det oändligt med smaksättningar och kombinationer, säger systrarna Lisa och Monica Eisenman om konceptet glassandwich.

Vilken är den godaste glassmackan ni ätit?

– På Sicilien åt vi ”brioche con gelato” – briochebröd fyllt med chokladglass. Så dekadent men åh så gott!

Sommarens godaste glassandwich

  • Glassandwich med choklad, kokos och valnötter

    Glassandwich med choklad, kokos och valnötter

    Vad händer om man slår ihop två av sommarens stora njutningar – kakor och glass? Svaret är enkelt. Det blir dubbelt så gott! De oemotståndliga kakorna är bakade med bland annat havregryn, valnötter, chokladknappar, kokos och kanel.

    - Glassandwich med choklad, kokos och valnötter

    Spara