Hoppa till sidans innehåll

Med ett fat på fot får du tårtan, kakorna eller frukten att lyfta ytterligare ett snäpp!

Text: Camilla Thörnqvist Foto: Lennart Weibull

Något som gör dukningen lite mer spännande är att skapa nivåskillnader genom att variera mellan låga fat, fat på fot och olika skålar.

Gör ett eget tårtfat

Särskilt tårtor blir extra inbjudande om du serverar dem på ett fat med fot. Kolla i skåpen hemma och se vad du har för gamla tallrikar, skålar och krukor. Kombinera som du vill, det är snyggt att bryta av med en annan färg på ”foten”, eller så kör du enhetligti vitt eller glas.

Vänd upp och ner på krukan eller skålen. Tryck fast en bit vanlig eltejp som du lindar ut och in, alltså med klistersidan utåt. Använd annars dubbelhäftande tejp eller kardborrband. Tryck fast tallriken och vips – så har du ett personligt fat på fot!

Fler kreativa tips

I stället för att göra ett fat på fot kan du också ta en vanlig träplanka och lägga ovanpå två konservburkar. Rufft och coolt att lägga ostar, chark och färsk frukt på. Lägg annars på en duk på en trälåda eller läskback och få ytterligare en nivå att duka på.