Nu går vi utanför boxen och siktar in oss på rätter som må vara små till storleken, men stora i smaken. Vi snackar om att grilla snacks! Otippade mumsbitar som gör sig förvånansvärt bra på grillen. Men å andra sidan, vad blir inte gott över glöden? Kolla in listan, kanske hittar du en ny grillfavorit!

7 grillsnacks

 • Musslor

  Bjud på blåmusslor med mouledressing! Efter musslorna har kokat en stund häller du dem på grillen tills de öppnar sig. Servera sedan på klassiskt vis: ihop med citronklyftor och bröd. Mums!

  › Blåmusslor med mouledressing

 • Helgrillad blomkål

  Blomkål får en fantastisk smak och härligt tugg efter en stund på grillen. Toppa med riven gruyéreost och avsluta med att ringla över en örtig gremolataolja. Nytt sätt att njuta av blomkål!

  › Helgrillad blomkål med gruyèreost och gremolataolja

 • Bröd på pinne

  Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver. Häll i citronskal, paprika, rosmarin och olivolja. Forma degen till fingertjocka längder och rulla runt på grillpinnar - sedan gräddar du brödet över glöden.

  › Bröd på pinne med paprika, rosmarin och citron

 • Fredagsmys över glöden

  Det är viktigt med rutiner, så även på sommaren. Här är ett recept för dig vars fredag är synonymt med tacos. Allt du behöver är en grillsäker form, nachos, ost, salsa och fredagsmyset runt grillen är fixat!

  › Nachos på grillen

 • Calzone

  Pizzabitar är ett ypperligt snacks, och denna calzone gör sig förvånansvärt bra på gallret. I pizzan har vi getost för en härlig krämig konsistens och sötpotatis som ger både god smak och fin färg.

  › Calzone med getost och sötpotatis

 • Morötter med getost och honung

  Nej, morötter är kanske inte ett revolutionerande inslag på grillen, men tillsammans med getost och honung i ett paket når moroten nya höjder. Toppa med en nypa solrosfrön och dina smaklökar kommer tacka dig!

  › Paket med morötter, honung, getost och solrosfrön

 • Grillad ananas

  Nu är det dags att göra plats för söta snacks. Här har vi grillat ananas som serveras med fluffig chokladmousse och honungsgrillade nötter. En en otrolig läcker kombination som smakar sommar. Testa du med!

  › Grillad ananas med vit chokladmousse