Vill du bjuda på en dessert i nobelstil men känner att tiden inte räcker till? Ingen panik − här har vi listat åtta snabbfixade desserter med festlig touch som går bra att göra i god tid.

Vill du ha mer? Här finns desserter som du gör på under 15 minuter, och desserter under 30 minuter.

8 söta frestelser

 • Hasselnötsmousse med havrecrunch

  Hasselnötsmousse med havrecrunch

  En turbosnabb mousse som smakar himmelskt. Färskost blandas med vispad grädde och hasselnötskräm till en fluffig kräm. Toppa med krossade havrekex och färska bär.

  Hasselnötsmousse med havrecrunch

 • Kola-trifle med lingon

  Kola-trifle med lingon

  En riktigt läcker dessert som du enkelt varvar samman för att stilla sötsuget. Desserten som har allt – söt kola, syrliga lingon knapriga kex och frisk yoghurt!

  Kola-trifle med lingon

 • Key lime mousse

  Key lime mousse

  Ännu en mousse! Busenkel att göra och smakar fräscht av syrlig lime. Till moussen serverar du en fruktsallad på dina favoritfrukter.

  Key lime mousse

 • Citrontiramisu

  Citrontiramisu

  Sött, syrligt och krämigt. Så smakar den här fräscha varianten på tiramisu. Kexen doppas i den italienska citronlikören limoncello eller apelsinsaft, och varvas med en kräm på grädde och mascarpone. Strålande gott!

  Citrontiramisu med maränger

 • Chokladmousse med bär

  Chokladmousse med bär

  Vill du ha en smarrig dessert som också är nyttig ska du göra denna. Mixad avokado blandas med kakao och sötas med honung till en fluffig och härlig chokladkräm. Passar fint för veganen.

  Chokladmousse med bär

 • Nötig cheesecake

  Nötig cheesecake

  Så imponerande snygg och så god blir den här snabbgjorda cheesecaken med nötsmak. Ingen ugn behövs heller, bara 3 timmar i kylen.

  Nötig cheesecake

 • Bellinifloat med persika och hallon

  Bellinifloat med persika och hallon

  Fräsch kombo av den klassiska drinken bellini samt desserterna float och peach melba. Bara mixa persika på burk med citron och toppa med hallonsorbet och mandelspån. Toppa med mousserande. Bubblande gott!

  Bellinifloat med persika och hallon

 • Lakrits- och halloncoupe

  Lakrits- och halloncoupe

  Hör upp alla hallon- och lakritsälskare. Den här desserten är för er. Citruskvarg varvas med hallon, maränger och krossad turkisk peppar i skön dröm.

  Lakrits- och halloncoupe