Hoppa till sidans innehåll

Smulpaj är busenkelt att göra och kan varieras i all oändlighet. Inte konstigt att det är en av våra mest populära pajer. Här har vi samlat våra favoriter med alltifrån somrig rabarberpaj till vegansk knäckig smulis. Vilken blir din favorit?

Tokig i paj? Här hittar du över 100 söta pajer att beta dig igenom

  • Raw smulpaj

    Den här veganska smulpajen kräver ingen ugn, och kommer inte bara älskas av raw food-hängivna utan vilka fikagäster som helst. Degen består av dadlar, valnötter, kokos och mustiga kryddor. Den strör du över ditt val av bär och bjuder med en god vaniljsås.

    - Raw smulpaj

    Spara

  • Världens godaste äppelsmulpaj

    Om du gillar smulpaj eller äppelpaj ska du testa det här receptet på en god men lite annorlunda äppelsmulpaj. Pajen har den perfekta kombinationen av sött, surt och flingsalt. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass och njut!

    - Världens godaste äppelsmulpaj

    Spara

  • Äppelpaj med mandelsmul

    Snacka om paj på direkten! Strössla havregryn och mandelmassa över äppelklyftorna. Hyvla över smör och grädda. Variera smaken på äppelsmulpajen genom att byta ut kardemumma och kanel mot rivet skal av en citron eller strö över en näve russin.

    - Äppelpaj med mandelsmul

    Spara

  • Smulpaj med blåbär och hasselnötter

    Ett mer än värdigt sätt att använda blåbärsskörden är att baka denna fantastiska paj med kaneldoftande smuldeg. Hasselnötter bidrar med crunch och smakdjup. Bjud enkelt med en klick vispad grädde – eller varför inte med en kula hemgjord lingonglass?

    - Smulpaj med blåbär och hasselnötter

    Spara

  • Lat rabarberpaj

    Enklare än så här blir det inte. Med det här receptet behöver du varken bunke eller kastrull. Allt varvas direkt i formen. Men tänk på att fördela sockret, vetemjölet och havregrynen i rätt ordning. Rabarberpajen blir läckert knäckig och ganska syrlig.

    - Lat rabarberpaj

    Spara

  • Blåbärspaj

    En lättlagad men ack så god och njutbar blåbärspaj. Så ut i skogen och plocka en liter blåbär som du lägger i botten på en form, strör klassisk smuldeg över och gräddar i ugn. Servera blåbärspajen ljummen med len marsansås, vispad grädde eller glass.

    - Blåbärspaj

    Spara

  • Lingon och äppelpaj

    Äppelpaj har nog alla ätit någon gång, men hur många har haft lingon i? Lingon och äppelpaj är en underbar liten paj där de syrliga lingonen, fräscha äpplena och det söta, krispiga havregrynstäcket blir en fest för smaklökarna. Himmelskt gott!

    - Lingon och äppelpaj

    Spara

  • Smulpaj

    Klassiskt recept på oemotståndlig smulpaj med bär. Du gör efterrätten av bland annat majsmjöl, socker, mjölkfritt margarin och bär som till exempel blåbär. Servera pajen med härlig vaniljglass. Passar utmärkt för allergiker!

    - Smulpaj

    Spara

  • Rabarberpaj med mandelmassa

    Har du rabarber i trädgårdslandet? Baka smulpaj med rabarber och mandelmassa. Med mandelmassa och citronskal i smuldegen blir den extra god. Servera gärna rabarberpajen med fluffigt vispad grädde eller vaniljsås.

    - Rabarberpaj med mandelmassa

    Spara

  • Päron- och lingonpaj

    Sagolikt gott när gryniga päron möter syrliga lingon i en härlig smulpaj. Kardemumman ger pajen en egensinnig prägel som gör sig särskilt fint till päronen. Serveras med fluffig grädde, en riktig njutning.

    - Päron- och lingonpaj

    Spara

  • Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

    Bärpaj hör sommaren till! Den här smulpajen får crunch från solrosfrön och sesamfrön som blandas ner i degen. Toppa med mynta och citronskal och servera med vispad crème fraiche.

    - Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

    Spara

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer