Hoppa till sidans innehåll

Blåbärscheesecake, kladdkaka med blåbär, frukostkakor med banan och blåbär och massa annat smarrigt. Här listar vi de godaste recepten med blåbär just nu.

Elin Nordström
Tips: Se alla våra recept med blåbär

 • Smulpaj med blåbär och hallon

  Smulpaj med blåbär och hallon

  En klassisk smulpaj som är snabb och superenkel att göra. Fyll pajen med färska bär, kanske blåbär och hallon i en skön mix. Servera med glass, vaniljsås eller lättvispad grädde.

  - Smulpaj med blåbär och hallon

  Spara

 • Blåbärscheesecake med mynta

  Blåbärscheesecake med mynta

  En vacker blåbärscheesecake med mynta där smakerna fullkomligt smälter i munnen. Tårtan är en fröjd för ögat och blir garanterat en succé för både stora och små gäster.

  - Blåbärscheesecake med mynta

  Spara

 • Vit chokladmoussetårta med sommarbär

  Vit chokladmoussetårta med sommarbär

  Mörk chokladbotten tillsammans med vit chokladmousse kan inte bli fel. Här möts de i en underbart sötsyrlig och fräsch moussetårta som är perfekt att förbereda och ha på lut i frysen. Sedan är det bara att garnera med sommarens ljuvligaste bär vid servering.

  - Vit chokladmoussetårta med sommarbär

  Spara

 • Sommartårta med apelsingrädde, blåbär och jordgubbar

  Sommartårta med apelsingrädde, blåbär och jordgubbar

  Mer sommar än detta blir det inte. En tårta med jordgubbar och blåbär. I smeten rör du ner blåbärssylt och sommartårtan gömmer också en liten extra överraskning med apelsinmarmelad i grädden som blir extra fräscht och gott.

  - Sommartårta med apelsingrädde, blåbär och jordgubbar

  Spara

 • Blåbärskladdkaka

  Blåbärskladdkaka

  Smarrig kladdkaka i ett jättegott, snabblagat recept med söta, friska blåbär och härlig choklad. En lite oväntad variation på temat ”vad ska jag hitta på med alla blåbär”!
  Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

  - Blåbärskladdkaka

  Spara

 • Grönsakspasta på betor med fetaost och blåbär

  Grönsakspasta på betor med fetaost och blåbär

  Med en grönsakssvarv gör du snabbt snygga strimlor av olika slags betor och zucchini. Använd annars en osthyvel eller mandolin. Blanda den krispiga grönsakspastan med blåbär, fetaost och en god vitlöksdressing. Modern råkost och en fröjd för ögat!

  - Grönsakspasta på betor med fetaost och blåbär

  Spara

 • Enkel blåbärsglass

  Enkel blåbärsglass

  En enkel blåbärsglass utan glassmaskin som du gör på endast tre ingredienser; vispgrädde, kondenserad mjölk – ja, och blåbär så klart. Den hemmagjorda blåbärsglassen är god som den är i all enkelhet, eller så bjuder du den i våffelstrutar med ett knaprigt strössel.

  - Enkel blåbärsglass

  Spara

 • Frukostkakor med banan och blåbär

  Frukostkakor med banan och blåbär

  Kakor till frukost, ja tack! Dessa müslikakor med banan, jordnötssmör och blåbär går toppen att förbereda dagen innan för en snabbfixad frukost eller ett mumsigt mellanmål.

  - Frukostkakor med banan och blåbär

  Spara