Hoppa till sidans innehåll

Precis som det låter går det långsammare att göra kallpressad juice med en slowjuicer. Men fördelarna är många! Vi listar 5 anledningar att pressa långsamt.

Av: Leena Mägi
Visste du att: alla juicerecept går med fördel att pressa i en slowjuicer - botanisera gärna bland alla våra juicerecept.

5 fördelar med slowjuicer

 • Näringsrik juice

  En slowjuicer är en långsamt roterande elektrisk saftpressare som pressar ingredienserna långsamt under högt tryck. Då öppnas cellerna och viktiga vitaminer, fibrer, antioxidanter och enzymer frigörs. Tack vare det lägre varvtalet får den kallpressade juicen ett bättre näringsvärde än i andra maskiner.

 • Mer juice

  En liten nackdel är att det tar lite längre tid att göra juicen, men du får i gengäld mycket mer juice från varje frukt och grönsak.

 • Släpper inte in syre

  Maskinen släpper heller inte in syre i skummet så juicen klarar att förvaras i kylskåp upp till två dygn.

 • Juice av... allt möjligt!

  I en slowjuicer kan du förutom frukt och grönsaker även pressa gröna blad, vetegräs, nötter, stärkelse- och fiberrika ingredienser, som bananer och mango, som det vanligtvis är svårt att göra juice på.

 • Så mycket mer än bara juice

  Du kan till och med göra mandelmjölk, puré och babymat.

3 juicetips!

 • Grön kraft!

  En juice som ger skön skjuts åt hela kroppen. Hjältarna i denna juice är blekselleri, senat, äpplen, päron och lime. Receptet är tänkt för råsaftcentrifug, men använd med fördel en slowjuicer istället.

  Juice med smak av äpple, selleri och lime

 • Juice för lakritsälskaren

  Superenkel juice med endast tre ingredienser. Pressa fänkål och citron i en slowjuicer, blanda sedan ihop juicen med len mandeldryck. Succé!

  Lakritsaktig fänkålsjuice

 • Gul och matig

  Alla juicer som är tänkta för råsaftcentrifug går lika bra att köra genom slowjuicer... till exempel denna goda av gulbeta, färsk ingefära, äpple och citron. Simsalabim, hälsa på glas!

  Juice med smak av gulbeta och ingefära