Älskar du skumtomtar, eller Juleskum som det egentligen heter? Håll i hatten, för här är fem genialiskt goda tomterecept för gottegrisen i dig!

Artikel i samarbete med Cloetta. Text: Caroline Carlander

 • Fudgedröm med skumtomtar

  Sötare än sötast! Skumtomtar, grädde och vit choklad blir till en magisk fudge. Avnjuts helst på Skumtomtens dag.

  Skumtomtefudge

 • Rocky road med skumtomtar

  Vad sägs om en Rocky Road med plopp, mjölkchoklad, kexchoklad och juleskum? Ja du hör ju själv, allt gott i ett! Perfekt för godisälskaren, måste testas.

  Rocky road med godis

 • Skumtomtetårta

  Har ni sett en finare tårta? Tänkte väl det. Och vi behöver ju inte prata om hur god den är. Skumtomtar, hallon, choklad, grädde... Defintitiv wow-effekt på alla julbord utlovas.

  Skumtomtetårta

 • Sötaste pannacottan

  Vem hade anat att skumtomtar och grädde kunde enas i en ljuvligt god pannacotta? Superduperenkelt recept som du inte får missa!

  Skumtomtepannacotta

 • Skumtomtefluff

  Blev det några skumtomtar över? Passa på att göra ett sött fluff som passar i allt från cupcakes till tårta. Värm 3 dl grädde på svag värme, tillsätt 70 gram skumtomtar och håll koll så att smeten inte kokar upp. Häll över i en skål och låt smeten stå i kylen över natten. Vispa sedan upp skumtomtesmeten till ett mousseliknande fluff. Mmm wow, så gott!

Tips!

 • Dekorera med skumtomtar!

  Dekorera med skumtomtar!

  Skumtomteälskare, vad sägs om att göra en girlang av skumtomtar och hänga i granen? Du behöver bara nål och tråd. Enkelt, snyggt och gott!