Hoppa till sidans innehåll

Snabbaste sättet att skala ägg? Det ska vi ta reda på nu! Kan bakpulver göra ägget lättskalat och funkar det att skaka bort skalet? Dags att testa internets mest älskade skala-ägg-tips och gå till botten om det faktiskt hjälper eller stjälper. Häng på!

Stephanie Johansson
Recepttips - Så kokar du ägg

 

6 sätt att skala ägg

 • Koka ägg med bakpulver

  Det sägs att en tesked bakpulver i kokvattnet ska höja äggets pH-värde och göra dem enklare att skala. Vi testar!

  Utlåtande: Skalet kändes fast och på så sätt enkelt att skala, men var det bakpulvret eller var det ett bra ägg i ägglotteriet? Spelar faktiskt ingen roll för det gick ändå inte snabbt att skala ägget.

  Betyg: 2/5

 • Skaka ägg i en glasburk med vatten

  I nästa hack ska vi lägga ett kokat ägg i en glasburk med vatten och SKAKA. Var inte blyg, det ska skakas ordentligt i ungefär 30 sekunder.

  Utlåtande: WOW! Skalet blev helt löst och nästan ramlade av ägget när det togs upp ur vattnet. Detta hack gör definitivt jobbet. Men 30 sekunder är ju inte rekordsnabbt direkt…

  Betyg: 4/5

 • Rulla mot en hård yta

  Kan man rulla bort skalet utan att kvadda ägget? Enligt internets nästa tips ska det gå hur bra som helst. Nu testar vi!

  Utlåtande: Nejmen det funkade SÅ bra, tog inte mer än 10 sekunder att få bort hela skalet. Det var löjligt enkelt och du behöver inget extra förutom en hård yta för att det ska funka. Applåder!

  Betyg: 5/5

 • Skala under vatten

  Är det bäst att skala ägg under vatten?

  Utlåtande: Detta var väl helt okej, vattnet tog med äggrester som annars riskerar att fastna på ägget och det kändes ganska smidigt att skala i vattnet som gav lite extra flyt.

  Betyg: 3/5

 • Skedmetoden

  I nästa hack ska det funka toppenbra att skala ägg med sked som man liksom stoppar in mellan skalet och ägget.

  Utlådande: Öh vad hände här? Har vi missat något? Detta funkade inte alls! Skeden tog med delar av ägget men lämnade kvar spår av skal här och var. Ser ut som att ägget var helt deformerat när skalningen var klar.

  Betyg: 1/5

Och bästa sättet att skala ägg är......

 • Rulla ägg!

  Japp! Rulla ägg mot en hård yta var absolut det bästa sättet. Skalet lossnade superfort och gled av otroligt smidigt. Dessutom har du garanterat en hård yta hemma du kan rulla ägget mot. Win-win-win!