Tips

Från granatäpple till sirap

Säsongen för granatäpple är snart över. Ta till vara på de sista exemplaren genom att förvandla dem till en syrlig fruktsirap att använda i balsamvinäger, köttgrytan eller ringlad över ugnsbakade rotfrukter!

Granatäppelsirap

Granatäppelsirap

Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer.

Älskar du också granatäpplen? Testa att förvandla dem till granatäppelsirap! Det är en vanlig ingrediens i det persiska köket och har mängder av användningsområden. Använd istället för balsamvinäger, i köttgrytan eller ringlad över ugnsbakade rotfrukter. Eller varför inte i ett glas bubbel?

Granatäppelsirap
Om granatäpple

Granatäpplet är fylld av vitaminer, mineraler och antioxidanter som polyfenoler, tanniner, karotener, C-vitamin, gallokatekin, antocyaniner, järn och kalium.

Genom historien har granatäpplet setts som en symbol för både fruktsamhet, frikostighet och martyrskap, och tillskrivits en mängd medicinska egenskaper.

Artiklar (1553)

Gott i glaset

Vinterdrinkar

Vill du imponera på dina gäster? Bjud på riktigt goda vinterdrinkar! Vi har samlat både varma och kalla drinkar som passar perfekt att bjuda på i vinter! Vad sägs om Irish coffee eller white russian?

Så gör du!

Så skalar du granatäpple

Vi visar bästa sättet att få det mesta ur granatäpplet, utan kladd och förstörda kärnor!

Ut på tur, aldrig sur

Bästa maten till utflykten

Se våra bästa recept, på enkel och energirik mat, när du ska ut i naturen och äta.

Mys i vintermörkret!

Goda kaffedrinkar

En festlig Espresso martini eller värmande Irish coffee? Här hittar du goda kaffedrinkar!