Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Vegansk, chokaldsemla, semmelwrap, morotssemla, semmelkladdkaka eller minisemla. Det finns många sätt att fira semmeldagen. Vilken semla väljer du?

Tips:  Här hittar du alla våra semmelrecept

 • Semmelwrap  

  Förnya fettisdagens semla med hemmagjorda semmelwrap. Innehåller allt som semlor ska, krämig mandelmassa och grädde rullad i en nybakt tunn wrap smaksatt med kardemumma. Måste testas!

  - Semmelwrap  

  Spara

 • Glutenfri semla

  Läckra semlor helt utan gluten! Viktigt är att välja rätt mjölmix för att semmelbullarna ska bli luftiga och fina. Väg mjölet för bästa resultat.

  - Glutenfri semla

  Spara

 • Minisemlor

  Underbara hemgjorda minisemlor. Mjuka semmelbullar fyllda med mandelmassa och grädde, precis som det ska vara. Det är svårt att bara ta en av dessa ljuvliga semlor, men om alla inte går åt på fettisdagen kan man frysa in bullarna utan fyllning. De är jättegoda att äta som de är.

  - Minisemlor

  Spara

 • Semmelmuffins

  Förätit dig på vanliga semlor? Variera dig med semmelmuffins nästa gång! Eller mufflor, som de också kallas. Eller muffinssemlor. Kärt barn har många namn som bekant. Baka kardemummamuffins, fyll med mandelmassa och vispad grädde. Fikat är serverat!

  - Semmelmuffins

  Spara

 • Morotssemla med apelsin och mandel

  Baka snyggt soliga småsemlor och låt dina fikagäster gissa den hemliga ingrediensen! Jo, det är inget mindre än morotsjuice ger färg och sötma i både bullen och fyllningen. Morotssemlan är även spetsad med apelsin, som bryter av fint mot morotssmaken.

  - Morotssemla med apelsin och mandel

  Spara

 • Klassiska semlor

  Här serveras du ett klassiskt recept på semlor - gräddiga och smarriga bakverk att njuta av. Semmelbullarna fyller du med söt mandelmassa och garnerar med vispad grädde. Glöm inte att pudra florsocker på semlans lock!

  - Klassiska semlor

  Spara

 • Semmelkladdkaka

  Semla på nytt sätt! Här får du det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett. Inte nog med att den är underbart god, den går dessutom betydligt snabbare att baka än traditionella semlor. Mandelmjöl och kardemumma i smeten och grädde på toppen ger den rätta semmelsmaken.
  Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

  - Semmelkladdkaka

  Spara

 • Sockerkakssemla med pistage

  Årets semla är en jättevariant i sockerkaksform. Fyll den med mandelmassa som fått smak och färg från pistagenötter och skär i tårtbitar. En snabbvariant att bjuda när man har många fikagäster. Bjud med extra grädde på sidan av.

  - Sockerkakssemla med pistage

  Spara

 • Chokladsemlor

  Choklad lyfter den älskade semlan till något alldeles extra. Fantastiskt fluffiga chokladbullar tillsammans ljuvlig chokladmandelmassa garnerat med en helt galet god chokladgrädde. Detta är verkligen en semmelfavorit för chokladälskaren. Ät som den är eller med varm mjölk som en hetvägg.

  - Chokladsemlor

  Spara

 • Semlor med vaniljkräm

  Ljuvligt god vaniljvariant som kommer att älskas av alla. Den klassiska semlan med en len vaniljdröm gömd inuti. Den goda, fluffiga bullen garnerad med grädde blir helt fantastisk tillsammans med vaniljkrämen. Väl värd att testa, kommer garanterat att bli en ny favorit!

  - Semlor med vaniljkräm

  Spara

 • Veganska semlor

  Helt veganska, fantastiskt fluffiga och magiskt goda! Med veganalternativ i bullarna och vegogrädde som garnering är det ingen konst att göra vegansemlor. Alla kommer att älska dessa godingar.

  - Veganska semlor

  Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer