Semmelrulltårta, minisemlor, hemla med vanilj- och mandelgrädde, semmelkladdkaka eller varför inte en marängswiss med smak av semla? Det finns många sätt att fira fettisdagen på!

Tips:  Här hittar du alla våra semmelrecept

  • Små semlor med hemmagjord mandelmassa

    Dessa små semlor är alldeles lagom stora för att tillfredsställa sötsuget. Och kanske orkar du två om du är riktigt sugen! Den hemgjorda mandelmassan görs på rostade mandlar vilket ger en rik mandelsmak.

    - Små semlor med hemmagjord mandelmassa

    Spara

  • Semmelkladdkaka i långpanna

    Om kladdkakaka är din favoritkaka, då kommer du här hitta en ny favorit. Kladdkaka med smak av semla är så god att du inte vill sluta äta. De klassiska semmelsmakerna i kladdkakan får du av mandelmjöl och kardemumma. Toppingen med vispgrädde och rostad mandel och lite sött florsocker gör semmelkladdkakan komplett.

    - Semmelkladdkaka i långpanna

    Spara

  • Glutenfri semmelrulltårta

    Rulltårtan med smak av semla som dessutom är glutenfri kommer göra stor succé på fikat! De klassiska smakerna av semla får du som vanligt av kardemumma och mandelmassa. Den glutenfria botten gör du av ägg, potatismjöl och socker. Perfekt när du vill baka semlor för många.

    - Glutenfri semmelrulltårta

    Spara

  • Minisemlor

    Underbara hemgjorda minisemlor. Mjuka semmelbullar fyllda med mandelmassa och grädde, precis som det ska vara. Det är svårt att bara ta en av dessa ljuvliga semlor, men om alla inte går åt på fettisdagen kan man frysa in bullarna utan fyllning. De är jättegoda att äta som de är.

    - Minisemlor

    Spara

  • Hemla med vanilj- och mandelgrädde

    Den bästa och godaste fyllningen till semlor fixar du enkelt med den här goda mandelgrädden. Vispa grädde, vaniljsocker och mandelmassa. Fyll semmelbullarna med mandelgrädden och servera semlorna vackert pudrade med florsocker.

    - Hemla med vanilj- och mandelgrädde

    Spara

  • Semlor med vaniljkräm

    Ljuvligt god vaniljvariant som kommer att älskas av alla. Den klassiska semlan med en len vaniljdröm gömd inuti. Den goda, fluffiga bullen garnerad med grädde blir helt fantastisk tillsammans med vaniljkrämen. Väl värd att testa, kommer garanterat att bli en ny favorit!

    - Semlor med vaniljkräm

    Spara

  • Marängswiss med smak av semla

    Marängswiss och semlor i samma efterrätt är en fantastiskt god kombination. Du får liksom det bästa av två världar. Bitar av kardemummabulle skivas och steks krispiga i smör. Mandelmassan och grädden vispas och sedan lägger du ihop din nya favoritefterrätt med maränger, bullkrutonger, mandelgrädde och extra vanlig grädde.

    - Marängswiss med smak av semla

    Spara

  • Raw semla

    Sugen på smaken av semla, men en variant som är både vegansk och raw? Prova detta recept på små raw semlor med cashewnötter, mandlar, dadlar, kokosolja och agavesirap.

    - Raw semla

    Spara

  • Semmelkladdkaka

    Semla på nytt sätt! Här får du det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett. Inte nog med att den är underbart god, den går dessutom betydligt snabbare att baka än traditionella semlor. Mandelmjöl och kardemumma i smeten och grädde på toppen ger den rätta semmelsmaken.

    - Semmelkladdkaka

    Spara

  • Semmelwrap  

    Förnya fettisdagens semla med hemmagjorda semmelwrap. Innehåller allt som semlor ska, krämig mandelmassa och grädde rullad i en nybakt tunn wrap smaksatt med kardemumma. Måste testas!

    - Semmelwrap  

    Spara

  • Glutenfri semla

    Läckra semlor helt utan gluten! Viktigt är att välja rätt mjölmix för att semmelbullarna ska bli luftiga och fina. Väg mjölet för bästa resultat.

    - Glutenfri semla

    Spara

  • Semmelbulle

    Fluffiga och hemmagjorda semlor är enklare att göra än vad du kanske tror. Följ det här receptet och vi kan utlova att du kan baka riktigt goda vetebullar med smak av kardemumma som passar perfekt att använda när du vill göra hemmagjorda semlor.

    - Semmelbulle

    Spara

  • Semmelmuffins

    Förätit dig på vanliga semlor? Variera dig med semmelmuffins nästa gång! Eller mufflor, som de också kallas. Eller muffinssemlor. Kärt barn har många namn som bekant. Baka kardemummamuffins, fyll med mandelmassa och vispad grädde. Fikat är serverat!

    - Semmelmuffins

    Spara

  • Nötfria semlor

    Nötallergiker och semmelsugen? Baka våra små nötfria semlor! Istället för en klassisk fyllning med mandelmassa gör vi en smakrik kräm på solroskärnor.

    - Nötfria semlor

    Spara

  • Sockerkakssemla med pistage

    Årets semla är en jättevariant i sockerkaksform. Fyll den med mandelmassa som fått smak och färg från pistagenötter och skär i tårtbitar. En snabbvariant att bjuda när man har många fikagäster. Bjud med extra grädde på sidan av.

    - Sockerkakssemla med pistage

    Spara

  • Veganska semlor

    Helt veganska, fantastiskt fluffiga och magiskt goda! Med veganalternativ i bullarna och vegogrädde som garnering är det ingen konst att göra vegansemlor. Alla kommer att älska dessa godingar.

    - Veganska semlor

    Spara

  • Semmeltårta

    Prova en maffig semla i form av en imponerande semmeltårta! Av det här receptet blir det två söta, mumsiga semmeltårtor som gästerna kommer att älska. Samma bekanta smaker som i en vanlig semla, med krämig mandelmassefyllning och vispad grädde.

    - Semmeltårta

    Spara

  • Minisemlor med choklad och hasselnötter

    Vem älskar inte semlor? Och vem älskar inte choklad? Här kombinerar vi det bästa av två världar och bakar chokladsemlor med hasselnötskräm som fyllning. Grädden smaksätts såklart med kakao.

    - Minisemlor med choklad och hasselnötter

    Spara

  • Klassiska semlor

    Här serveras du ett klassiskt recept på semlor - gräddiga och smarriga bakverk att njuta av. Fyllningen till semmelbullar består av söt mandelmassa och fluffigt vispad grädde. Glöm inte att pudra florsocker på semlans lock!

    - Klassiska semlor

    Spara