Hoppa till sidans innehåll

Till lax vill man ha en god sås eller hur? Här har vi samlat såserna som gifter sig utmärkt med lax och som gör att din firre kommer till sin rätt!

Elin Nordström
Tips: Här hittar du alla våra såsrecept!

 • Vitvinssås

  Varsågod – en klassisk vitvinssås som kommer att bli ditt nya hemliga vapen! Vitvinssås passar perfekt till exempelvis lax.

  - Vitvinssås

  Spara

 • Sås till inkokt lax

  När du bjuder på inkokt lax till middag passar denna fasta krämiga sås alldeles utmärkt. Såsen blir både mild och syrligt god i smaken, med crème fraiche och ättiksgurka som du blandar med majonnäs, hackat ägg och färska örter.

  - Sås till inkokt lax

  Spara

 • Kräm med Västerbottensost

  Behöver du en god sås till laxen? Testa vårt recept på kräm med Västerbottensost. Crème fraiche och yoghurt utgör basen, som smaksätts med senap, Västerbottensost, salt och peppar. Släng på en klick på laxen och njut!

  - Kräm med Västerbottensost

  Spara

 • Srirachamajonnäs

  Vem har sagt att Srirachamajonäs inte passar till lax? Nehe, ingen har sagt det, okej. Aja! Det är i alla fall en otrolig sås till lax!

  - Srirachamajonnäs

  Spara

 • Vegansk bearnaise "Avonaise"

  Härlig dragonsås på avokado och rödvinsvinäger i ett recept utan vare sig ägg eller smör. Den här såsen blir otrolig tillsammans med en bit lax!

  - Vegansk bearnaise "Avonaise"

  Spara

 • Hollandaise med olivolja och rostad mandel

  En hemgjord hollandaise slår det mesta. Och det är enklare att göra än du kanske tror! Här smaksätter vi hollandaisen med olivolja och rostad mandel för att ge den en unik karaktär. Helt ljuvlig till lax!

  - Hollandaise med olivolja och rostad mandel

  Spara

 • Beurre Blanc med druvor, regnbågsrom och gräslök

  Ett lite annorlunda recept på den ljuvliga smörsåsen beurre blanc – här på ett nytt vis med hackade vindruvor, gräslök och rom eller kaviar. En sås som passar perfekt till lax!

  - Beurre Blanc med druvor, regnbågsrom och gräslök

  Spara

 • Hemmagjord remouladsås

  En remouladsås för tankarna till goda fiskrätter och på grillbordet gör den sig bra till en bit grillad lax. I detta lättlagade recept tillagas en kall och härlig sås som passar mer än bra till somriga grillmiddagar där köttet får stiga åt sidan och fisken istället spelar en huvudroll.

  - Hemmagjord remouladsås

  Spara

 • Romsås med röd stenbitsrom

  Romsås med en bit grillad lax är en maträtt som kan få de flesta att ta en omgång till. Smakerna av gräslök och majonnäs i den kalla såsen passar suveränt ihop med sältan och värmen från den grillade laxen. Det här är sås som kan få vilken grillmiddag som helst att bli minnesvärd.

  - Romsås med röd stenbitsrom

  Spara