Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

En maffigt långkokt chili con carne är perfekt bjudmat för många. Komplettera med lyxiga korvar i bröd och hembakt pizza, så lovar vi att det blir en härligt avslappnad fest – som inte kostar skjortan!

Text: Camilla Thörnqvist Foto: Lennart Weibull

Tidningen Buffé fyller 20 år och det firar vi med en storslagen fest. Festen är uppbyggd kring fem läckra buffébord med de bästa recepten genom tiderna – mingliga snittar, mustig chili, fräscha drinkar, klassiska bufférätter och häftigaste festtårtan. Varje feststation speglar viktiga perioder i Buffés liv. Ett festupplägg som passar för många olika tillfällen; fylla jämnt, ta studenten, bröllop eller bara när du vill fixa ett ovanligt roligt kalas. Sno festidén och gör ditt eget Buffékalas!

En tajt budget är inget hinder för att bjuda in till fest! Snarare är det ett sätt att utnyttja fantasin och duka upp med rätter med mycket smak och partykänsla, trots billiga råvaror. Det är lärdomen som Buffé gjorde efter det att IT-bubblan sprack i början av 2000-talet. Något som då kraftigt avspeglade sig i tidningens recept, och som inspirerat oss till en lättlagad buffé på temat rufft och coolt.

En tajt budget är inget hinder för att bjuda in till fest! Snarare är det ett sätt att utnyttja fantasin och duka upp med rätter med mycket smak och partykänsla, trots billiga råvaror.

I svajiga tider väcks längtan efter trygga smaker, har det visat sig. Som en mustig, het chili con carne som blir festfin med trasslig tortilla och fruktig salsa. Korv med bröd är också perfekt kalasmat när plånboken ekar mer eller mindre tom. Välj en schyst wienerkorv och kompa med hemgjord räksallad och gurksallad. Även gott som nattamat eller vickning! Pizza är också mingelvänlig och uppskattad partymat – särskilt som gästerna får toppa den med en fräsch tomatsalsa och örtig pesto på valnötter! Scrolla ner så hittar du recepten.

Fler festliga chiligrytor

Den långkokta chili con carnen bland recepten nedan är verkligen suverän. Men eftersom chili är så bra festmat passar vi även på att samla fler goda chiligrytor och tipsa om tillbehören som höjer partystämningen ytterligare några snäpp. Spana in dessa i artikeln Festligt med chili.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer