Hoppa till sidans innehåll

Kan man grilla sallad? Ja, så klart! Faktum är att det till och med blir riktigt gott. Vad tror du om grillad romansallad som toppas med en krämig ädelostkräm? Mm-m säger vi. Vill du ha fler sallader-att-grilla-tips. Spana in listan nedan.

Sugen på mer? Upptäck alla våra smarriga grillrecept!

Låt oss presentera: 6 sallader med glöd

 • Örtmarinerade kikärtor och Harissayoghurt

  Sommarlunchen är räddad! I detta recept är det Harissayoghurten som gör det där lilla extra. Du styr själv hur het du vill ha den, ett tips är att smak av lite då och då eftersom Harrisa är en ganska stark chilipasta. Om det hettar rejält så har du flera tips här.

  Grillad sallad med örtmarinerade kikärtor och Harissayoghurt

 • Sallad med ädelost

  För dig som älskar ädelost är det här receptet p-e-r-f-e-k-t! Dela romansalladen i två delar, grilla tills den fått fin färg och ös på med den smakrika ostkrämen. Inte nog med det – toppa med hasselnötter och du får en smakupplevelse du sent kommer att glömma.

  Grillad sallad med ädelost

 • Grillad sallad med ratatouille

  Den här ratatouillen har allt – och lite till! Den grillas låååångsamt för att smakerna ska bli som bäst. När den gottat till sig rejält på grillen ringlas den över det grillade brödet och salladen. Och inte nog med det, lägg på krämig mozzarella och lite olivolja och du är hemma.

  Sparris ratatouille och mozzarella

 • Toppa med en knaprig hasselnötsdressing

  Få ingredienser men med mycket smak beskriver den här fräscha salladen perfekt. Salt bacon tillsammans med krispigt sött äpple, och med en knaprig hasselnötsdressing på toppen – behöver vi säga mer?

  Grillad sallad med bacon, avokado och hasselnötsdressing

 • En enkel tomatsallad

  Ibland behöver det inte vara så avancerat för att det ska smaka gott. Vad säger du om en grillad tomat- och löksallad som toppats med fetaosten och persilje- och vitlöksolja? Ja, tack säger vi!

  Grillad tomat- och löksallad med fetaost, persilja och vitlök

 • Jordnötssåsen gör det lilla extra

  Har tofu någonsin smakat så bra?! Grilla den hastigt penslad med lite olivolja för den ultimata smaken. Servera med grillad chili-peppar, zucchini och färsk lök. Och för en asiatisk touch ringlas en krämig jordnötssås över. MUMS!

  Helgrillad tofu med jordnötssås