Hoppa till sidans innehåll

Hör du till dem som ibland slänger den sista gurkstumpen eller den där avbrutna moroten? Hur är det med ostskalken? Sluta omedelbart!

Leena Mägi

Med den här smarta burken med rivjärn spiralizer tar du enkelt till vara på hela grönsaken och får en sallad som är god på många sätt. God för miljön, god mot plånboken och framför allt god smak med kombinationer du kanske inte testat tidigare.Spiralizern funkar som en pennvässare och det är superenkelt riva ner det där sista som annars gärna blir över. Riv ner gurkstumpen, den ensamma lilla moroten, den halva rödlöken, ostskalken och vips har du en god sallad.

Några recept för att komma igång

  • Vitkålsslaw med blodgrape

    Vitkålsslaw med blodgrape

    Fräsch tillbehörssallad med asiatisk flirt i smakerna, mycket krisp och en fin balans mellan sött och syrligt. Lägg till stekt lax och du får en matig och nyttig huvudrätt att njuta av. Tillsätt finhackad vitlök, chili eller pistagenötter för ännu mer smak.

    - Vitkålsslaw med blodgrape

    Spara

  • Shake salad med matvete, mango och halloumi

    Shake salad med matvete, mango och halloumi

    En fräsch shake salad med matvete fylld med mango, halloumi, sallad och en god limedressing. Matvetet ersätter pasta i sallad med bravur och tillsammans med goda grönsaker samt en fräsch dressing gjord på lime och matyoghurt utgör den en perfekt lunch eller middag!

    - Shake salad med matvete, mango och halloumi

    Spara

  • Kålrabbi med äpple, chèvre och vaniljdressing

    Kålrabbi med äpple, chèvre och vaniljdressing

    En vintrig råkostsallad med krispig kålrabbi och sötsyrliga äpplen. Salladen får smak av en senapsdressing med vanilj som lite hemlig ingrediens. Våga prova, det blir himmelskt gott! Särskilt tillsammans med chèvre och granatäpple – inte minst till gravad lax.


    - Kålrabbi med äpple, chèvre och vaniljdressing

    Spara

  • Grönkålssallad med tahini och sesam

    Grönkålssallad med tahini och sesam

    Hur gott är det inte med en nyttig grönkålssallad? Quinoa eller bulgur gör salladen mättande. Toppa med sesamfrön och torkade tranbär eller russin.

    - Grönkålssallad med tahini och sesam

    Spara