Hoppa till sidans innehåll

Det är sommar, det är sol och kanske är du ledig och känner för en picknick i solen. Det låter mysigt men en måltid i gröngräset skiljer sig mycket från en vid matbordet hemma. Här listar vi 5 saker som kan gå så otroligt fel.

Elin Nordström
Tips: Se alla våra picknickrecept här

 • Fågelbajset

  Det beryktade bajset från himlen kan komma när du minst anar det. Så innan du tar ett bett av din kärleksfullt tillagade avokadomacka så browsa himlen en sista gång så att du inte får en färsk fågelfjärt deluxe på mackan.

 • Blötmark

  Du kanske tycker att ett rekorderligt sittunderlag är för mesar och att en filt bara är jobbigt att släpa med sig. Men när du väl sätter dig ner på den välfuktade marken kommer du tacka din inre skogsmulle att du packade ner något för rumpan. Det är aldrig kul att picknicka med blöt bakdel.

  Tips: Köp en tjusig pläd

 • Korkskruvsmisären

  Ingenting kan väl göra en mer besviken än att missa att lägga ner en kapsyl/korkskruvsöppnare. Alla dessa försök när man svettig stått och bankat ölflaskans mynning mot en vass sten eller när man försökt bända upp kapsylen med sin snusdosa. Detta är bara för de inbitna och ingenting en vanlig lekman bemästrar. Så det som först ska packas ner: kapsylöppnare.

  Tips: 8 somriga alkoholfria drinkar

 • Ambitionsnivån

  Det är lätt att måla upp en romantisk bild av hur ni ska sitta och slafsa i er välkomponerad och perfekt näringsberäknad sallad, spänstig melon samtidigt som ni sippar på kyld skumpa till tonerna av vågkluck och fågelsång. Verkligheten brukar oftast vara svettiga mackor på grund av en för lång väntan i picknickkorgen, mjölig melon och skumpa som har nått bastutemperatur.

 • Att äta utomhus

  Denna fascination över att sitta på en gräsplätt och äta mat. Vi bor i Sverige vilket innebär nyckfullt väder. Bered dig på att solen kanske skiner den första timmen för att en timme senare slå om till Mordor-väder där picknickfilten snabbt förvandlas till en blöt wettextrasa.

 • Sluttips

  Ät mat hemma.