Nu kan du äntligen slippa brun avokado och bruna bananer. Här kommer några smarta tips på hur du håller frukt och grönsaker fräscha längre. Vi kan redan nu avslöja att flera tips handlar om rätt förvaring.

  • Avokadohalvan

    Avokadohalvan

    Lägg ¼ rödlök i stora skivor i en tätsluten platsburk tillsammans med avokadohalvan så håller den sig grön och fräsch längre. Löken avger svavelånga som hjälper till att stoppa processen som gör avokadon brun.

  • Slokande dill

    Slokande dill

    Vill du pigga upp dillen? Skär en ny snittyta och ställ den i ljummet vatten med citron i ett glas. Förvara i kylen.

  • Ledsen sallad

    Ledsen sallad

    När salladen tappat spänsten, lägg den i en skål vatten i kylskåpet några timmar så blir den mer krispig. Detta funkar också på morötter och andra rotfrukter.

  • Blöt sallad i påse

    Blöt sallad i påse

    Lägg ner några vikta ark hushållspapper i salladspåsen. Pappret gör att fukten sugs upp i påsen och salladen kan hålla sig fräsch längre.

  • Bruna bananer

    Bruna bananer

    Vill du att din banan inte ska mogna för fort? Håll den undan från äpplen (som avger en mognadsgas som gör din banan brunprickig). Du kan också klippa en långsmal remsa i plastfolie som du virar kring toppen av bananklasen. Detta gör att bananens mognadsprocess avstannar.