I slutet av maj är det dags för världens muslimer att bryta fastan med högtiden eid al-fitr. Buffé bjöd in kvinnorna bakom organisationen Yalla Rinkeby att visa hur de stora festligheterna smakar och dela med sig av sina bästa recept till eid al-fitr.

Recept Yalla Rinkeby Styling Anna Wendt Foto Simon Bajada
Tips: Här hittar du alla våra recept till eid al-fitr!

  • Filodegsrullar med svamp

    Filodegsrullar med svamp

    Filodegsrullar fyllda med svamp är perfekt att servera som meze eller vegetariskt tilltugg på buffén eller till picknicken. Smakerna passar till rätter från mellanöstern, som exempelvis libanesisk mat. Servera gärna filodegsrullarna med en yoghurtsås eller dipp!

    - Filodegsrullar med svamp

    Spara

  • Mast o khiar – persisk tzatziki

    Mast o khiar – persisk tzatziki

    Mast o khiar är en typ av persisk tzatziki med yoghurt, gurka, dill och mynta. Dessutom: knapriga valnötter och sötsyrligt granatäpple på toppen för extra textur och smak! Den fräscha tzatzikin passar till det mesta: kött, fisk, fågel, vegetarisk mat, eller att servera som en dipp.

    - Mast o khiar – persisk tzatziki

    Spara

  • Kycklingspett med chili och vitlök

    Kycklingspett med chili och vitlök

    Prova detta recept på marinad till kycklingspett! Marinaden ger den saftiga kycklingen smak av chili, vitlök, mynta och lime. Servera de marinerade grillade kycklingspetten med dina favorittillbehör till grillat, som potatis, sallad eller bröd.

    - Kycklingspett med chili och vitlök

    Spara

  • Morots- och fänkålssallad

    Morots- och fänkålssallad

    Sallad på morot och fänkål är en frisk och krispig sallad som passar utmärkt till grillat eller på sommarbuffén. Den går supersnabbt att svänga ihop tillsammans med den enkla dressingen av olja, citron, salt och peppar. Färsk persilja gör morots- och fänkålssalladen komplett!

    - Morots- och fänkålssallad

    Spara

  • Rostad auberginesallad med getost och kikärtor

    Rostad auberginesallad med getost och kikärtor

    Servera en kall sallad gjord på aubergine i ugn, smulad getost och rostade kikärter på buffén eller som tillbehör till middagen. Färska örter som persilja och mynta sätter också smak på denna kalla auberginesallad.

    - Rostad auberginesallad med getost och kikärtor

    Spara

  • Tunisisk paprikaröra

    Tunisisk paprikaröra

    Grillad paprika mixas tillsammans med lök, chili och vitlök till en ljuvlig paprikaröra! Denna tunisiska paprikaröra är en variant av salata mishwiyya och liknar muhammara men innehåller kapris, och är god till grillat eller på en buffé

    - Tunisisk paprikaröra

    Spara

  • Baklava med pistage och kardemumma

    Baklava med pistage och kardemumma

    Gör din egen baklava, ett klassiskt bakverk som är vanligt i Mellanöstern. Filodegskakan smaksätts med kardemumma och fylls med nötter som pistage och valnötter samt en sötsyrlig sirap. Servera baklavan uppskuren i bitar som kaka eller söt dessert!

    - Baklava med pistage och kardemumma

    Spara