Baka kakor till halloween! Kusliga spindelkakor gör succé som halloweenfika – pyssligt att baka och lagom läskigt att bjuda på. Här visar Buffés matkreatör Sofia Nilsson hur du gör de söta spindelkakorna med smak av salt kola och choklad.

Recept och styling Sofia Nilsson Foto Lennart Weibull
Tips: Alla våra recept på halloweengodis hittar du här!

 

För 24 stycken

  • Sätt ugnen på 200 °C. Blanda 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och ½ tsk salt i en bunke.

  • Vispa eller rör ihop 100 g rumsvarmt smör, 50 g smält ljus choklad, 1 ½ dl rörsocker och 2 tsk vaniljsocker i en annan bunke. Tillsätt 1 ägg och blanda väl. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet.

  • Rulla smeten till 24 bollar och lägg på 2 bakpappersklädda plåtar. Grädda i mitten av ugnen 8 minuter. Ta ut och tryck försiktigt med skaftet på en träslev så det blir en fördjupning i mitten av varje kaka. Grädda ytterligare 2–3 minuter. Låt svalna helt.

  • Spritsa ca 1 dl smält mörk choklad som ben på kakorna. Lägg 24 runda chokladtryfflar i fördjupningarna. Skär 1 lakritsstång i tunna skivor och fäst två ögon på varje chokladtryffel med lite smält choklad.

  • Spindelkakor

    Spindelkakor

    Baka halloween-kakor! Dessa lagom läskiga och mumsigt goda spindelkakor med smak av salt kola och choklad är toppen att servera som fika till halloween. Spindelkakorna är roliga att baka för både stora och små.

    - Spindelkakor

    Spara