Hoppa till sidans innehåll

Den klassiska italienska efterrätten semifreddo är enklare än du tror att göra själv och passar ypperligt bra att servera som dessert till nyår! Här visar vi steg för steg hur du gör egen chokladsemifreddo – lika festlig som god.

Recept Matateljén Styling Linda Berlin Foto Idha Lindhag
Tips: Här hittar du alla våra recept på desserter som passar till nyår!

Så gör du semifreddo med choklad (6 personer)

  • Smält 200 g mörk choklad (70 %) över vattenbad och låt svalna 10 minuter.

  • Separera 3 ägg.

  • Tillsätt ½ dl strösocker i äggulorna.

  • Vispa äggulorna och sockret fluffigt.

  • Rör ner äggulevispet i chokladen.

  • Vispa 3 ½ dl vispgrädde och vänd ner.

  • Vispa äggvitor till ett vitt skum och vänd ner.

  • Häll smeten i en form klädd med plastfolie som rymmer ca 1 liter. Ställ i frysen minst 8 timmar.

  • Skär semifreddon med varm kniv i ca 2 cm tjocka skivor. Toppa med 1–2 dl ringlad karamelliserad mjölk, 2 dl hackade hasselnötter, 3 msk kakaonibs och lite flingsalt.

Receptet hittar du här

  • Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter

    Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter

    Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en magiskt god glassdessert med vispgrädde och ägg. Perfekt när du vill ha en dessert som kan göras i förväg! Här smaksätter vi semifreddon med choklad och toppar med dulce de leche och rostade hasselnötter.

    - Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter

    Spara