Hoppa till sidans innehåll

Pastapyssel när det är som bäst! Buffés matkreatör Sofia Nilsson lagar den italienska pastarätten ravioli all’uovo – eleganta pastakuddar fyllda med krämig äggula och len ricotta. Buon appetito!

Recept och styling Sofia Nilsson Foto Lennart Weibull
Tips: Fler recept på ravioli hittar du här!

 

För 4 personer (12 st ravioli)

 • Häll ut 400 g durumvetemjöl i en hög på arbetsbänken. Forma ett stort hål i mitten. Knäck i 4 st ägg (ca 240 g). Vispa äggen med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget. Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter. Dela degen i två bitar och täck med plastfolie. Lägg i kylen ca 1 timme.

 • Fyllning: Fräs 65 g spenat och 1 liten riven vitlöksklyfta i 1 msk smör smör tills all vätska kokat bort. Blanda med 250 g ricotta, 2 dl riven lagrad ost, 1 msk finrivet citronskal och ½ tsk salt.

 • Kavla pastadegen i maskin eller för hand till 1–2 mm tjocka plattor på mjölad bänk. Stansa ut ca 24 stycken rundlar ca 6 cm i diameter. Klicka på fyllningen i mitten på hälften av rundlarna. Gör en liten grop i mitten och lägg i 1 äggula för varje rundel. Fukta kanterna med lite kallt vatten. Lägg försiktigt på locken och tryck ihop runtom.

 • Koka pastan i omgångar i en stor kastrull med saltat vatten ca 2 minuter. Lyft upp med hålslev och servera tillsammans med brynt smör och finriven parmesan.

 • Ravioli all’uovo - ravioli med äggula

  Ravioli all’uovo - ravioli med äggula

  Gör din egen ravioli – pastapyssel när det är som bäst! Ta middagen till nästa nivå med eleganta, hemgjorda pastakuddar fyllda med krämig äggula och len ricotta. Toppa raviolin med riven parmesan och brynt smör.

  - Ravioli all’uovo - ravioli med äggula

  Spara