Det trendigaste bakverket just nu stavas pizookie – en chocolate chip cookie kladdkaka som bakas i gjutjärnspanna. Här gör Buffés matkreatör Sofia Nilsson kakan med pekannötter och serverar med vaniljglass. Recept och styling Sofia Nilsson Foto Lennart Weibull Tips: Alla våra recept på kakor hittar du här! Ca 10 bitar Sätt ugnen på 175°C. Rör ihop 200 g rumsvarmt smör i tärningar, 2 ½ dl rörsocker och 1 dl ljus sirap i en bunke. Blanda ner 2 ägg. Tillsätt 4 dl vetemjöl, 1 msk vaniljsocker och ½ msk bakpulver och blanda till en slät smet. Rör ner 150 g hackad mörk choklad och 100 g hackade pekannötter. Tryck ut smeten i en smord stekpanna, gärna i gjutjärn, ca 25 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 20–30 minuter. Servera ljummen med vaniljglass. Pizookie – Stor chocolate chip cookie Pizookie – Stor chocolate chip cookie Gigantisk chocolate chip cookie som bakas i gjutjärnspanna! Det trendiga bakverket kallas pizookie – och här gör vi kakan med chokladbitar och pekannötter och serverar med vaniljglass. - Pizookie – Stor chocolate chip cookie Spara