Hoppa till sidans innehåll

Det trendigaste bakverket just nu stavas pizookie – en chocolate chip cookie kladdkaka som bakas i gjutjärnspanna. Här gör Buffés matkreatör Sofia Nilsson kakan med pekannötter och serverar med vaniljglass.

Recept och styling Sofia Nilsson Foto Lennart Weibull
Tips: Alla våra recept på kakor hittar du här!

 

Ca 10 bitar

  • Sätt ugnen på 175°C.

  • Rör ihop 200 g rumsvarmt smör i tärningar, 2 ½ dl rörsocker och 1 dl ljus sirap i en bunke. Blanda ner 2 ägg.

  • Tillsätt 4 dl vetemjöl, 1 msk vaniljsocker och ½ msk bakpulver och blanda till en slät smet.

  • Rör ner 150 g hackad mörk choklad och 100 g hackade pekannötter.

  • Tryck ut smeten i en smord stekpanna, gärna i gjutjärn, ca 25 cm i diameter.

  • Grädda i mitten av ugnen 20–30 minuter. Servera ljummen med vaniljglass.

  • Pizookie – Stor chocolate chip cookie

    Pizookie – Stor chocolate chip cookie

    Gigantisk chocolate chip cookie som bakas i gjutjärnspanna! Det trendiga bakverket kallas pizookie – och här gör vi kakan med chokladbitar och pekannötter och serverar med vaniljglass.

    - Pizookie – Stor chocolate chip cookie

    Spara