Mini cheesecakes är en ljuvligt god dessert! Här gör Buffés matkreatör frozen cheesecake i en vegansk variant med choklad – i miniformat.

Recept och styling Sofia Nilsson Foto Lennart Weibull
Tips: Alla våra recept på cheesecake hittar du här!

 

För 12 stycken

  • Lägg 4 dl naturella cashewnötter i blöt i kallt vatten minst 5 timmar.

  • Botten: Mixa 1 ½ dl mandel, 1 dl riven kokos, 10 urkärnade färska dadlar, 2 msk kakao, 2 msk kokosolja och 1 krm salt i en matberedare. Tryck ut i botten på en muffinsplåt eller 12 muffinsformar och ställ i frysen.

  • Häll av vattnet från cashewnötterna. Mixa nötterna med 3 dl kokosmjölk, 1 dl agave- eller lönnsirap, ½ dl kokosolja, ½ dl kakao och 2 tsk vaniljpulver till en slät smet i en stark blender. Fördela i formarna och ställ i frysen minst 6 timmar.

  • Smält 2 dl hackad mörk choklad och ringla över. Strö över 1 dl hackad mandel. Ät direkt eller frys in. Ta fram minst 15 minuter före servering.

  • Veganska mini-cheesecakes med choklad

    Veganska mini-cheesecakes med choklad

    Receptet på en magiskt god vegansk efterrätt? Frozen cheesecake med choklad i miniformat, där botten görs på mandlar, kokos, dadlar och kakao med en fyllning av cashewnötter mixade med bland annat kokosmjölk, kakao och sirap.

    - Veganska mini-cheesecakes med choklad

    Spara