Hoppa till sidans innehåll

Svalka dig med en läskande melonglass under årets varmare dagar. Buffés matkreatör Sofia Nilsson visar hur du enkelt gör denna fräscha och uppfriskande sorbet på melon – helt utan glassmaskin.

Recept Sofia Nilsson Foto Lennart Weibull
Tips: Fler recept på sorbet hittar du här!

 

6–8 Personer

  • Dela och kärna ur 1 melon, t.ex. cantaloupe ca 1 kg. Skala och skär i mindre bitar. Sprid ut på en plåt och ställ i frysen minst 4 timmar.

  • Mixa den frysta melonen med 2 msk limejuice, 2–3 msk honung och 1/2–1 dl kallt vatten till en slät sorbet i en matberedare. Lägg upp i en form och frys 1–2 timmar.

  • Lägg upp i glas och toppa med rostad riven kokos och mynta, servera direkt.

  • Melonsorbet

    Melonsorbet

    Sugen på att göra egen glass? Uppfriskande melonsorbet är svalkande och enkel att göra hemma – helt utan både glassmaskin och tillsatt socker! Mixa fryst melon och smaksätt med lime och honung. Toppa med rostad riven kokos och mynta.

    - Melonsorbet

    Spara