Hoppa till sidans innehåll

Så här kokar du den perfekta knäcken med grädde, sirap, socker och mandel - läckert söt och härligt seg. Vi går igenom receptets alla moment, från temperatur och kulprov tills det är dags att hälla upp i formar.

Styling Tina Hellberg och Tove Nilsson Foto Lennart Weibull
Tips: Här hittar du alla våra recept på knäck!

Ca 50 stycken knäck med mandel

  • Ställ knäckformar på en bricka. Du behöver: 2 dl strösocker, 2 dl vispgrädde, 2 dl ljus sirap, 1 dl finhackad mandel.

  • Blanda socker, grädde och sirap i en vid tjockbottnad kastrull. Låt smeten koka kraftigt tills temperaturen är ca 125° C beroende på hur fast knäck som önskas. Använd en digital kökstermometer eller gör ett kulprov för att kontrollera när den är färdig.

  • Ta kastrullen från värmen och rör ner mandel.

  • Häll upp den heta knäcksmeten i en kanna och fyll knäckformarna genast.

  • Låt stelna. Förvara knäcken torrt och svalt eller frys in.