Så här kokar du den perfekta knäcken med grädde, sirap, socker och mandel - läckert söt och härligt seg. Vi går igenom receptets alla moment, från temperatur och kulprov tills det är dags att hälla upp i formar. Styling Tina Hellberg och Tove Nilsson Foto Lennart Weibull Tips: Här hittar du alla våra recept på knäck! Ca 50 stycken knäck med mandel Ställ knäckformar på en bricka. Du behöver: 2 dl strösocker, 2 dl vispgrädde, 2 dl ljus sirap, 1 dl finhackad mandel. Blanda socker, grädde och sirap i en vid tjockbottnad kastrull. Låt smeten koka kraftigt tills temperaturen är ca 125° C beroende på hur fast knäck som önskas. Använd en digital kökstermometer eller gör ett kulprov för att kontrollera när den är färdig. Ta kastrullen från värmen och rör ner mandel. Häll upp den heta knäcksmeten i en kanna och fyll knäckformarna genast. Låt stelna. Förvara knäcken torrt och svalt eller frys in.