Hoppa till sidans innehåll

Kanelbullesockerkaka – två klassiker i en smäll. Baka en saftig sockerkaka med smak av kanelbulle! Perfekt fika till kanelbullens dag.

Recept och styling Sofia Nilsson Foto Lennart Weibull
Tips: Fler recept på kanelbullar hittar du här!

 

Ca 10 bitar

  • Fyllning: smält 50 g smör i en kastrull och rör ner ¾ dl strösocker, 1 ½ msk kanel, 2 msk vetemjöl och 2 msk mjölk.

  • Sätt ugnen på 175 °C. Blanda 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och ½ msk vaniljsocker i en bunke. Vispa 150 g rumsvarmt smör och 3 dl socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt 3 ägg under vispning, ett i taget. Vispa ner de torra ingredienserna och sist 1 ½ dl rumsvarm mjölk till en slät smet.

  • Häll hälften av smeten i en smord form som rymmer ca 2 liter. Häll på socker- och kanelblandningen och sedan resten av smeten. Dra med en gaffel genom smeten så den blir marmorerad.

  • Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter, känn med sticka så kakan är torr. Låt svalna 5–10 minuter och stjälp sedan upp kakan.

  • Rör ihop 1 dl florsocker med ca 1 msk kallt vatten till en glasyr och ringla över kakan.

  • Kanelbullesockerkaka

    Kanelbullesockerkaka

    Två klassiker i en smäll! Baka en saftig sockerkaka med smak av kanelbulle – enkelt fika som avnjuts bäst i sällskap med en kopp kaffe eller ett glas saft. Dekorera gärna kakan med glasyr innan servering.

    - Kanelbullesockerkaka

    Spara