Hoppa till sidans innehåll

Finns det något godare än hemgjorda munkar? Friterad, gyllene deg med en somrig överraskning i mitten. Buffés matkreatör Sofia Nilsson visar sitt recept på munkar med hallon!

Recept Sofia Nilsson Styling Linda Lundgren Foto Lennart Weibull
Tips: Fler recept med hallon hittar du här!
Tips: Gör gärna egen sylt att fylla munkarna med. Recept på sylt hittar här!

 

Ca 16 stycken munkar

  • Smula 50 g färsk jäst och blanda med 2 dl rumsvarm mjölk (3 %) i en bunke eller köksmaskin med degkrok. Tillsätt 8 ½ dl vetemjöl, 100 g rumsvarmt smör, 1 dl strösocker, ¾ tsk salt och 1 ägg och arbeta degen 10 minuter i maskin eller för hand till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek ca 1 timme.

  • Häll ut degen på en mjölad bänk. Dela degen i ca 16 bitar och rulla till runda bollar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa övertäckt ytterligare ca 1 timme.

  • Värm ca 2 liter frityrolja till 170–180 °C. Fritera munkarna i omgångar ca 1–2 minuter per sida. Låt rinna av snabbt på hushållspapper.

  • Häll ca 2 dl sylt i en spritspåse med tyll. Gör ett hål i munkarna och fyll med sylten och rulla i socker. De är godast att äta direkt.

  • Hallonmunkar

    Hallonmunkar

    Friterad, gyllene deg med en somrig överraskning i mitten – Finns det något godare än hemgjorda munkar? Dessa ljuvliga munkar med hallonsylt får du bara inte missa.

    - Hallonmunkar

    Spara