Hoppa till sidans innehåll

Gör egen granola som lyfter frukosten till nya höjder. Här visar vi hur du gör en kryddig och energirik variant smaksatt med torkad frukt och kokos.

Styling Siri Barje Foto Johanna Åkerberg Kassel
Tips: Här hittar du alla våra recept på granola och müsli!

Ca 1,2 liter granola

  • Du behöver: 5 dl havregryn, 5 dl kokosflakes eller riven kokos, 1 dl pumpakärnor, 1 dl solrosfrön, 2 dl grovhackade nötter t ex hasselnötter, 3 tsk malen kanel, 2 tsk malen kardemumma, ½ tsk salt, 2 dl flytande honung och 1 msk vatten.

  • Sätt ugnen på 175° C. Blanda alla ingredienser noga tills grynen fäster ihop lite.

  • Fördela blandningen på två bakpappersklädda plåtar. Rosta en plåt i taget i mitten av ugnen 15–20 minuter. Rör om då och då.

  • Skär 3 dl blandad torkad frukt, t ex fikon, dadlar, aprikoser, äpplen och russin, i mindre bitar. Blanda med granolan när den svalnat.

  • Förvara i en burk med tättslutande lock.

  • Servera gärna granolan med yoghurt och färska bär.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer