Hoppa till sidans innehåll

Belgiska våfflor plus glass är lika med sant! Till våffeldagen gör Buffés matkreatör Sofia Nilsson en ice cream sandwich extra allt, där gräddig blåbärsglass serveras i belgiska våfflor toppade med smält choklad.

Recept och styling Sofia Nilsson Foto Lennart Weibull
Tips: Fler recept på glassandwich hittar du här!

 

6–8 st glassandwich i belgisk våffla

  • Blanda 4 dl vetemjöl, 1 dl strösocker, ½ tsk salt, 1 krm vaniljpulver och 1 msk bakpulver i en bunke. Separera 2 ägg. Tillsätt 3 ½ dl mjölk (3 %) och äggulor i de torra ingredienserna och rör till en jämn smet. Rör ner 200 g avsvalnat smält smör.

  • Vispa äggvitor fluffigt och vänd ner i smeten. Grädda våfflor i ett belgiskt våffeljärn och låt svalna på ett galler.

  • Lägg ca 1 liter glass, till exempel vanilj- eller blåbärsglass, på hälften av våfflorna. Lägg på resten av våfflorna och tryck till försiktigt. Dela varje våffla i 4 bitar. Ringla över smält mörk choklad och ät direkt.

Tips!

  • Har du inget belgiskt våffeljärn? Det går lika bra att servera glassen i vanliga våfflor!